Poliţiştii şi jandarmii vâlceni stau cu „sabia lui Damocles” deasupra capului

23 Ian 2011

Poliţiştii şi jandarmii au intrat în vizorul autorităţilor române, după ce s-a ajuns la concluzia că există un excedent de personal în instituţiile Ministerului de Interne. Astfel că, nu mai departe de sfârşitul anului trecut, preşedintele Comisiei de Apărare din Senat, Teodor Meleşcanu, împreună cu vicepreşedintele Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor, Marian Săniuţă, au susţinut că din cadrul MAI, în 2011, vor fi disponibilizate circa 18.000 de persoane. Conform bugetului aprobat în decembrie 2010 în trimestrul unu al anului 2011 vor fi disponibilizaţi 7.960 de oameni, urmând ca în trimestrul al treilea să mai dea afară încă 10.000.

Jandarmii vâlceni susţin însă că ar putea scăpa de disponibilizări prin redistribuire, ţinând cont şi de faptul că Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vâlcea are în acest moment doar 478 de angajaţi, iar mulţi dintre aceştia sunt integraţi deja în acţiuni de asigurare a ordinii publice cu poliţiştii. „Nu se pune problema de a avea disponibilizări. În aceste momente numărul de efective pe care îl are Inspectoratul asigură în totalitate îndeplinirea misiunilor încredinţate pe zona noastră de competenţă. O parte din jandarmii ce executau misiuni de pază au fost deja redistribuiţi către misiunile în sistem integrat de ordine şi siguranţă publică. Pot să vă spun că acum se fac analize şi în funcţie de rezultatul acestora se vor lua anumite decizii, iar până la jumătatea acestui an vom fi în noua structură” – ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Vâlcea, căpitanul Cosmin Iordache.

Şeful Poliţiei Vâlcea încă visează

Pe de cealaltă parte, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea încă mai visează la o suplimentare de posturi. Chestorul Ion Stoica susţine într-una de câteva luni de zile că ar mai avea nevoie de încă 250 – 300 de oameni în cadrul Poliţiei Vâlcea şi că a trimis o serie de documente la Bucureşti pentru suplimentarea de posturi, fiind convins că demersurile sale vor avea succes. Nici acum, când autorităţile centrale au anunţat disponibilizări în masă în cadrul instituţiilor MAI, şeful Poliţiei Vâlcea nu s-a trezit la realitate, el asigurând că nu va fi disponibilizat niciun poliţist vâlcean, ba mai mult vor mai fi aduşi poliţişti la Vâlcea. Nu de alta, dar omul o fi dat în bobi şi a fi văzut că Vâlcea a scăpat de valul disponibilizărilor. „Se vorbeşte de reduceri cu cheltuieli de personal, dar vă asigur de pe acum că la nivelul central se fac analize în funcţie de numărul şi organigramele existente în toate unităţile. Eu am mai spus-o, dar vreau să o repet, Poliţia Vâlcea are o organigramă subevaluată şi de aceea am garanţia 100% că la noi nu vor fi disponibilizări. Dacă se poate din acel coş care o să apară la nivelul Poliţiei Generale să ne mai fie repartizate nişte funcţii” – a declarat chestorul Ion Stoica, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...