22 de imigranţi ilegali au fost depistaţi în Vâlcea

19 Ian 2011

• În anul 2010,

BILANŢ. De asemenea, nu mai puţin de 41 de străini ce trăiesc pe teritoriul judeţului nostru au fost amendaţi cu suma totală de 7.322 lei pentru că nu s-au prezentat, la Biroul pentru Imigrări Vâlcea, cu 30 de zile înaintea expirării dreptului de şedere.

În anul 2010, în urma acţiunilor efectuate de Biroul pentru Imigrări Vâlcea, au fost descoperiţi nu mai puţin de 22 de străini cu şedere ilegală, opt din Republica Moldova, 4 din Turcia şi restul din alte state. Pentru 18 dintre aceştia s-au dat decizii de returnare, fiind obligaţi să părăsească de bunăvoie România, unul a fost scos din ţară cu escortă, iar ceilalţi au beneficiat de prelungirea dreptului de şedere. Mai mult decât atât, nu mai puţin de 41 de străini ce trăiesc pe teritoriul judeţului nostru au fost amendaţi cu suma totală de 7.322 lei pentru că nu s-au prezentat, la Biroul pentru Imigrări Vâlcea, cu 30 de zile înaintea expirării dreptului de şedere. Trebuie menţionat, totuşi, că unui cetăţean din Republica Moldova i s-a aplicat o interdicţie de intrare în România pe o perioadă de 10 ani.

Doar 18 străini au venit în Vâlcea pentru afaceri

Conform bilanţului făcut de Biroul pentru Imigrări Vâlcea, anul trecut au fost avizate nu mai puţin de 29 de invitaţii pentru străini din state cu potenţial migrator. Nu putem să nu remarcăm că dintre acestea 18 au fost făcute în scop de afaceri, foarte puţine în comparaţie cu alte judeţe, iar 11 au fost făcute în scop de vizită. Majoritatea celor ce au dorit să ne viziteze judeţul au provenit din China – 9, Egipt – 7, Pakistan – 3 şi alte state. Pentru nu mai puţin de 18, dintre aceştia, au fost eliberate autorizaţii de muncă, la solicitarea unor societăţi comerciale vâlcene.

388 de străini ce locuiesc în Vâlcea au primit rezidenţă din partea statului român

În judeţul Vâlcea, în anul 2010, nu mai puţin de 388 de străini beneficiază de rezidenţă, dintre care: 62 au rezidenţă permanentă, 11 au rezidenţă temporară în scop de studii, 238 au rezidenţă temporară în scop de reîntregirea familiei – fiind membri de familie ai unor cetăţeni români, 32 au rezidenţă temporară în scop de reîntregire a familiei, 17 au rezidenţă temporară pentru desfăşurarea unor activităţi comerciale, 2 au rezidenţă temporară pentru activităţi umanitare sau religioase, 18 au rezidenţă temporară pentru angajare, iar 8 au rezidenţă temporară în alte scopuri. Majoritatea străinilor ce locuiesc pe teritoriul judeţului Vâlcea sunt turci, ei fiind în număr de 108, ceilalţi fiind cetăţeni moldoveni – 85, chinezi – 35 şi alte naţionalităţi. Trebuie menţionat că în evidenţa Biroului pentru Imigrări Vâlcea figurează nu mai puţin de 208 cetăţeni ai Uniunii Europene, 9 dintre ei fiind rezidenţi permanenţi, iar 199 sunt rezidenţi temporari. Majoritatea cetăţenilor europeni sunt italieni – 78, germani – 29, francezi – 24 şi alte naţionalităţi.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...