Dosarul „Dobrişan – Ciogescu” s-a amânat din nou

12 Ian 2011

• Pentru că magistratul Ştefan Claudin s-a mutat la altă secţie

PROCES. Avocaţii celor doi inculpaţi au cerut să se dea un nou termen pe fond, în cel mai scurt timp, pentru a se verifica legala sesizare a instanţei. Astfel, cei doi inculpaţi, Dorin Dobrişan şi Ovidiu Eugen Ciogescu, vor fi prezentaţi din nou în faţa instanţei în data de 2 februarie pentru verificarea măsurii arestării preventive şi în data de 16 februarie pentru un nou termen al procesului pe fond.

Miercuri, 12 ianuarie 2011, a avut loc un nou termen de judecată în deja celebrul dosar „Dobrişan – Ciogescu”, acesta consumându-se la Tribunalul Vâlcea. Aflaţi în stare de arest, cei doi inculpaţi, Dorin Dobrişan şi Ovidiu Eugen Ciogescu, au fost aduşi în faţa completului de judecată, iar în sală s-au aflat şi învinuiţii Luminiţa Popescu şi Constantin Bododea. Din păcate, însă, procesul pe fond nu s-a putut desfăşura deoarece judecătorul repartizat să se ocupe de judecarea cazului, Ştefan Claudin, s-a mutat de la Secţia Penală la Secţia Comercială, el nemaiavând competenţa de a hotărî în acest caz. Cu toate acestea, avocaţii celor doi inculpaţi au cerut să se dea un nou termen pe fond, în cel mai scurt timp, pentru a se verifica legala sesizare a instanţei, adică pentru a vedea dacă rechizitoriul procurorilor corespunde articolelor 263 şi 264 din Codul de Procedură Penală. „Potrivit principiilor de drept procesul penal o cauză trebuie soluţionată de la început până la sfârşit de acelaşi complet de judecată. Este vorba de principiul nemijlocirii şi al continuităţii, pentru ca toate probele să fie administrate în baza aceluiaşi complet, iar soluţiile trebuie luate de la început până la sfârşit de acelaşi judecător. Acum, am cerut un termen pentru verificarea sesizării instanţei. Instanţa este sesizată în acest caz pentru rechizitoriu, care reprezintă de fapt actul de sesizare al instanţei şi potrivit Codului de Procedură Penală, instanţa este datoare să verifice legalitatea actului de sesizare. Din punctul nostru de vedere sunt câteva probleme în rechizitoriu, pe care noi avocaţii le-am identificat şi le vom susţine în faţa instanţei. În ceea ce-l priveşte pe clientul meu, Dorin Dobrişan, evident că nu este într-o situaţie fericită. Este destul de greu ca din profesor universitar, dintr-un om cu două facultăţi, masterate şi o poziţie socială în acest oraş să te vezi într-o astfel de postură. Cu toate acestea este destul de echilibrat şi caută să explice fiecare acuzaţie care i-a fost adusă şi să dea o explicaţie tehnică a operaţiunilor financiar – contabile şi a tuturor operaţiunilor de creditare” – ne-a declarat avocata inculpatului Dorin Dobrişan, Gabriela Ghiţă.

În cele din urmă, deşi s-a retras din caz, judecătorul Ştefan Claudin a dispus totuşi acordarea unui nou termen pentru procesul pe fond pentru data de 16 februarie 2011, iar verificarea măsurii arestării preventive va avea loc în data de 2 februarie 2011.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...