Mircia Gutău e revoltat de ideea schimbării lui Veţeleanu din postul de viceprimar

12 Ian 2011

• Deranjat de acţiunile actualului  primar

În ultimul număr al publicaţiei noastre, aduceam la cunoştinţa opiniei publice că între primarul municipiului, Romeo Rădulescu, şi viceprimarul Eusebiu Veţeleanu s-a iscat un război dur. Cauza conflictului este de natură politică, iar edilul pare determinat de a transpune în realitate decizia de a-l schimba din funcţie pe vicele democrat-liberal. Cu toate că voci puternice din interiorul PDL susţin că în zilele următoare liderii formaţiunii politice vor încerca o reconciliere între cei doi, protagoniştii scandalului se arată sceptici în această privinţă, considerând că disensiunile sunt prea puternice pentru a mai lăsa loc de reconciliere.

Primarul Râmnicului, Romeo Rădulescu, a hotărât din considerente pe care deocamdată s-a ferit să le facă publice că nu mai poate face echipă cu colegul său de partid, viceprimarul Eusebiu Veţeleanu. Decizia i-a aparţinut în exclusivitate, fapt ce a deranjat o serie de figuri proeminente din partid, care au declarat că e o situaţie prea delicată pentru a fi tranşantă, subiectiv, doar de un singur lider politic al partidului. Nici nu-mi vine să cred că se întâmplă aşa ceva. Din punctul meu de vedere, o asemenea acţiune nu poate şi nu trebuie să aibă loc într-un partid precum PDL, fără să se fi purtat, în prealabil, discuţii în acest sens. Sigur că într-o formaţiune politică pot avea loc incidente, discuţii legate de profesionalismul cuiva, dar, repet, ceea ce se petrece acum este de neimaginat. Ar fi trebuit ca toată această situaţie să fie analizată într-un conclav care este îndrituit să hotărască şi nu să vină din partea unui singur om. Dacă schimbarea se va produce cu adevărat, voi ieşi public cu declaraţii destul de dure, voi lua atitudine. Mai întâi, trebuie să iau act de cele întâmplate şi, în funcţie de datele problemei, voi face afirmaţii”, ne-a declarat parlamentarul Sorin Zamfirescu. La fel de contrariat s-a arătat şi deputatul Samoil Vîlcu care înţelege că o asemenea soluţie radicală din partea preşedintelui organizaţiei municipale a partidului, Romeo Rădulescu, poate conduce la disoluţie în formaţiunea politică.

Veţeleanu nu demisionează

După terminarea concediului de odihnă, Eusebiu Veţeleanu declară că va înainta Consiliului Local, în şedinţa în care va fi propus pentru schimbare, un raport detaliat al activităţii pe care a desfăşurat-o din calitatea pe care o deţine, dar şi o analiză detaliată a relaţiilor care au existat între el şi primarul municipiului. „Voi prezenta un raport din care vor reieşi limpede ca lumina zilei atribuţiile care mi-au fost trasate prin sarcinile de serviciu, dar şi relaţiilor pe care le-am avut cu Romeo Rădulescu, precum felul în care am colaborat până acum. Vă invit să discutaţi cu toţi directorii de direcţii din Primăria Râmnicului, dar şi cu angajaţii şi să-i întrebaţi cum am colaborat cu aceştia şi dacă,  din funcţia de viceprimar, am făcut lucruri reprobabile. Dacă după ce vorbiţi cu ei, vreunul are să-mi facă reproşuri, promit să-mi dau demisia singur, fără nici cel mai mic resentiment. Repet, nu-mi voi da demisia, aşa cum mi-a cerut primarul, pentru că eu consider că nu am motive să fac acest lucru”, ne-a spus, răspicat, Eusebiu Veţeleanu.

Surse demne de încredere ne-au informat că fostul primar al municipiului, Mircia Gutău, s-a arătat extrem de revoltat la aflarea veştii schimbării viceprimarului din funcţie, declarând că un asemenea scandal dăunează cumplit imaginii partidului. Oricum ar sta lucrurile, am aflat cu certitudine cauza certurilor dintre cei doi democrat-liberali care sunt de natură politică şi care nu sunt nici pe departe atât de serioase pentru a conduce la o asemenea decizie din partea edilului. Este vorba, în fapt, spun surse din cadrul partidului, de un război al orgoliilor din care, politic, fiecare dintre cei doi are enorm de pierdut.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...