Teatrul „Anton Pann” a fost pasat în curtea Primăriei Râmnicului

29 Dec 2010

PROPUNERE. „Teatrul se confruntă cu probleme foarte mari financiare şi nu are personal suficient. Este extraordinar de greu să acoperim toate cheltuielile de acolo. Eu cred că Primăria Râmnicului ar putea să se implice mai mult în ceea ce priveşte Teatrul Anton Pann pentru că este pe raza municipiului Rm. Vâlcea” – susţine preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Într-o perioadă în care criza financiară face ravagii în România, autorităţile publice vâlcene sunt nevoite să cheltuiască miliarde de lei vechi pe întreţinerea a două teatre şi o filarmonică. Construcţia Teatrului „Anton Pann” a creat multe controverse, mai ales pentru faptul că a costat aproape 200 de miliarde lei vechi numai ridicarea clădirii, iar întreţinerea ei şi plata celor 56 de angajaţi mai păgubeşte bugetul Consiliului Judeţean Vâlcea de circa 14 miliarde lei vechi anual. Trebuie să menţionăm că pentru a mai acoperi din cheltuieli, conducerea Teatrului Anton Pann s-a gândit să propună spre aprobarea consilierilor judeţeni, la ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Vâlcea, un proiect de hotărâre prin care cereau să li se permită să organizeze cursuri de iniţiere în arta teatrului, în arta actorului de teatru şi de cultivare a gustului artistic pentru artele spectacolului. Eforturi zadarnice, însă, în opinia şefului judeţului, care disperat de situaţia financiară precară a judeţului Vâlcea, preşedintele Ion Cîlea se gândeşte serios să scape de Teatrul Anton Pann şi să-l plaseze în curtea Primăriei Râmnicului. În acest sens, la ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Vâlcea şeful judeţului i-a făcut primarului Romeo Rădulescu o propunere oficială de preluare a teatrului. „Teatrul se confruntă cu probleme foarte mari financiare şi nu are personal suficient. Este extraordinar de greu să acoperim toate cheltuielile de acolo. Eu cred că Primăria Râmnicului ar putea să se implice mai mult în ceea ce priveşte Teatrul Anton Pann pentru că este pe raza municipiului Rm. Vâlcea. Ar putea chiar să-l preia” – a declarat preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea.

La rândul său, primarul municipiului Rm. Vâlcea, Romeo Rădulescu, susţine că este dispus să preia Teatrul Anton Pann oricând, deoarece consideră că cele două teatre trebuiau unificate de mult timp. „Din partea mea nu este absolut nicio problemă. În momentul în care ne dorim să facem ceva pentru acest oraş din punct de vedere al culturii, atunci trebuie să facem şi sacrificii. Eu cred că Teatrul Anton Pann şi Teatrul Ariel trebuie unificate. Dacă trebuie să facem ceva pentru cultură din partea mea există tot sprijinul, pentru că un oraş nu constă numai în asfalt, trotuare şi borduri. Dacă cei de la Consiliul Judeţean vor considera că este bine să cedeze clădirea Teatrului Anton Pann către Primăria Râmnicului, noi o vom primi cu plăcere şi o vom păstra cu aceeaşi destinaţie. Important este ca în acea clădire să se desfăşoare evenimente culturale, ceea ce, din punctul meu de vedere, nu se desfăşoară acum. Cred că în foaierul din faţă ar trebui făcut un Centru de Informare Turistică, iar cele două teatre de pe teritoriul Râmnicului să fie unificate. Dacă această unificare nu se va face, veţi vedea că Teatrul Ariel va avea o cu totul altă strategie anul viitor. Mă refer aici că vom aduce lunar câte o trupă de teatru din alte părţi şi vom avea spectacole adevărate” – a declarat primarul Romeo Rădulescu.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...