CEZ Oltenia îşi bate joc de judecătorii vâlceni

19 Dec 2010

REFUZ. Conducerea CEZ Oltenia joacă alba-neagra cu instanţele judecătoreşti din Vâlcea. Aceasta refuză să pună în aplicare hotărârile date de judecători, iar atunci când sunt somaţi să o facă spun că reclamantul, şi implicit instanţa, au greşit ,,adresantul”. CEZ s-a scindat în mai multe societăţi, departamente, sectoare, o încrengătură destul stufoasă, nu pentru o fluidizare a activităţii, ci pentru pasarea răspunderi  în funcţie  de interesele de moment.

Judecătorii Tribunalului Vâlcea se află într-o situaţie delicată, chiar penibilă. Conducerea societăţii CEZ Oltenia refuză să  recunoască  hotărârile emise de instanţele vâlcene. Cu puţin timp în urmă, conducerea societăţii a încercat să se sustragă dintr-un proces intentat de proprii jurişti împotriva unuia dintre abonaţi, respectiv împotriva vâlcencei Găină Floarea. Aceasta se judecă de patru ani cu CEZ-ul  pentru o factură umflată abuziv de angajaţii societăţii în baza unei greşeli de citire. Deşi vâlceanca are ,,plantat” pe casă un contor monofazic, angajaţii au taxat-o pentru trifazic, astfel încât, pentru o casă de 40 mp, aceştia i-au facturat un consum de peste 50 milioane lei vechi. Femeia a refuzat să plătească, a dat societatea în judecată, cu toate acestea CEZ i-a calculat penalităţi de neplată a facturii în valoare de 26 milioane lei vechi, deşi expertul decisese că este o culpă comună.

Vâlceanca s-a judecat prin toate instanţele din ţară, în final Înalta Curte de Casaţie a trimis dosarul spre rejudecare din nou la Vâlcea. Instanţa locală i-a dat câştig de cauză, dar CEZ-ul nu vrea să pună în aplicare hotărârea instanţei pe motiv că vâlceanca nu s-a judecat cu cine trebuia. În baza reorganizării societăţii, conducerea CEZ a venit cu o găselniţă jalnică de a se sustrage: înfiinţarea celor două societăţi, aparent distincte, CEZ Vânzare şi CEZ Distribuţie. Juriştii societăţii au depus în instanţă un act prin care specifică că vâlceana a greşit ,,adresantul”, asta în condiţiile în care pe parcursul celor patru ani de procese, unele  intentate chiar de conducerea CEZ, juriştii nu s-au sesizat asupra acestei greşeli.

Cum era şi normal, judecătorii care au instrumentat dosarul s-au simţit luaţi peste picior şi le-au impus un minim respect, dar şi actele doveditoare că Găină Floarea este vinovată de prejudiciul cerut de capii CEZ. În lipsa unor dovezi clare, deoarece actele societăţii sunt favorabile abonatei, juriştii au chiulit de la ultima şedinţă. „CEZ Distribuţie spune că nu trebuia să fie dată în judecată, ci CEZ Vânzare, deşi  în 15.03.2007, când s-a înfiinţat, au preluat toate contractele. Spun că mă judec cu cine nu trebuie, păi ei m-au dat pe mine în judecată pentru o factură  de 80 milioane de lei vechi, de parcă casa mea e cât Muzeul Luvru. La controlul efectuat în data de 10.11.2010, de către  angajaţii CEZ Distribuţie, aceştia au recunoscut oficial, pe acte,  că celebrul contor montat pe casa mea este monofazic şi nu trifazic cum m-au taxat ei.  Tâmpenia asta i-a enervat şi pe judecători, s-au simţit luaţi la mişto. Şi aşa şi era. Li s-au cerut acte, dar nu au depus nimic, la procesul de luni nici nu s-au prezentat măcar”, a declarat Floarea Găină. Conducerea CEZ nu a luat în calcul nici ordonanţa prezidenţială care obligă societatea să facă reconectarea   la reţeaua electrică. CEZ Vânzare i-a trimis o adresă în care-i aduce la cunoştinţă că demersul este tardiv, deoarece debranşarea ei de la reţeaua electrică a fost făcută înainte de desfiinţarea societăţii Electrica, din 15.03.2007. În cazul acesta şi recuperarea presupusului prejudiciu este lovit de nulitate deoarece a fost făcut în aceeaşi perioadă. Condamnată la un Crăciun pe întuneric, vâlceanca nu se lasă şi pregăteşte dosarul pentru CEDO, instanţa care va arunca în aer contul polonezilor de CEZ. Cu judecătorii CEDO nu se joacă nimeni, europenii îi vor executa rapid.

DANA NEDESCU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...