Bugetarii vâlceni câştigă procese pe bandă rulantă

08 Dec 2010

Tribunalul Vâlcea a dat din nou câştig de cauză unor bugetari nemulţumiţi de reducerile salariale cu 25 de procente. Este vorba de 56 de angajaţi de la Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanul din Râmnicu Vâlcea, care au dat statul român în judecată, solicitând plata integrală a salariilor pe lunile iulie - august – septembrie.

„N-am avut apărător în instanţă, sindicatul nu-şi permite avocat, ne-am descurcat noi cum ne-am priceput. După patru termene procesul s-a terminat în favoarea noastră. Acţiunea în instanţă a fost formulată numai pentru membrii de sindicat, nu pentru toţi cei 62 de salariaţi ai bibliotecii”, a declarat Mirela Diana Brucăr, liderul bugetarilor din Biblioteca Antim Ivireanul.

Sindicatul a dat în judecată conducerea bibliotecii şi Consiliul Judeţean Vâlcea ca ordonator de credite. „Imediat ce vom primi motivarea instanţei vom înainta recurs pentru că aşa trebuie, dar eu sunt fericită pentru colegii mei. Îmi pare rău că legea nu îmi permite să îmi cer şi eu drepturile în instanţă”, a declarat Augustina Sanda Constantinescu, directorul instituţiei.

Magistraţii Tribunalului Vâlcea au decis ca reducerea salariilor cu 25 la suta este ilegală, astfel că cele 56 de persoane ar urma să îşi primească banii înapoi. Judecătorii îşi motivează decizia prin faptul că diminuarea reprezintă o încălcare a dreptului de proprietate conform Convenţiei Drepturilor Omului.

Purtătorul de cuvânt al tribunalului, Mariana Vârgă, susţine că decizia este executorie, dar poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Piteşti.

Magistraţii vâlceni au fost primii din ţară care au dat soluţii favorabile bugetarilor ceea ce a atras nemulţumirea Ministerului de Justiţie care a cerut Consiliului  Superior al Magistraturii să demareze o anchetă la Vâlcea.

Până în prezent  Tribunalul Vâlcea s-a pronunţat favorabil în cinci dosare care vizează peste 70 de bugetari din Primăria Voineasa, Judecătoria Bălceşti, Spitalul judeţean şi Consiliul Judeţean Vâlcea, iar pe rolul instanţei mai sunt alte 10 dosare în care peste 200 de persoane reclamau reducerile salariale.

CODRUŢA ALEXANDRU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...