Medicii şi ziariştii şcoliţi să alerge după drogaţii judeţului

17 Noi 2010

ABERAŢIE. Prefectul Petre Ungureanu se crede urmaşul  prim secretarului Venerica Pătru. După ce s-a lăudat tot anul cu proiectele iniţiate de Consiliul Judeţean, mai nou, ilegalul din fruntea Prefecturii a demarat, chipurile,  un război împotriva comercianţilor de droguri etnobotanice. Şi pentru că poliţia şi celelalte instituţii ale statutului nu au cadru legal pentru arestarea patronilor  magazinelor de vise, prefectul şi-a propus să-i ,,iniţieze” pe ziarişti în combaterea fenomenului. Asta nu l-a împiedicat să-i dea afară de la şedinţa organizată marţi, 16 noiembrie, pe motiv că-l lasă fără aer.

Mare întâlnire mare, cei 8 capi ai instituţiilor deconcentrate ale statului, cu prefectul nouă, toate  abilitate în combaterea consumului de droguri s-au reîntâlnit într-o şedinţă de lucru pentru a dezbate pentru a mia oară problema drogurilor etnobotanice şi găsirea unor soluţii de combatere a consumului.

Întâlnirea a fost  iniţiată de Prefectura Vâlcea, la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Vâlcea (CPECA), într-o sală improprie în care  invitaţii au stat înghesuiţi precum sardelele. Şedinţa a fost onorată de reprezentanţi ai Primăriei Râmnicului, Inspectoratului Şcolar, cel de Poliţie, Direcţiei de Sănătate Publică, Comisariatului Judeţean de Protecţie a Consumatorului, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Drepturilor Copilului, Poliţiei Comunitare Râmnicu Vâlcea. Ciudat, deşi presa făcea parte din scenariul propus, a fost dată afară chiar de iniţiator, nimeni altul decât prefectul Petre Ungureanu.

După ce şi-a arătat dantura către cele două camere de filmat, Ungureanu le-a cerut ziariştilor să iasă afară pentru că încăperea este foarte mică şi-l lasă fără aer.

Un protocol inutil

În urma discuţiilor, cei 9 au debitat o serie de aberaţii, unii au redescoperit mersul pe jos, adică împărţirea de broşuri pe teme antitrog şi implicarea medicilor, preoţilor şi profesorilor în această acţiune, o acţiune începută cu  câţiva ani în urmă, alţii au venit cu ideea semnării unui protocol de colaborare între cele nouă instituţii, altfel se încurcau între ei în urmărirea traficanţilor şi a drogaţilor.

Tot atunci s-a lansat ideea organizării unor cursuri de pregătire a psihologilor şi medicilor în recunoaşterea simptomatologiei şi a efectelor consumului de droguri şi în special a produselor etnobotanice. Cursurile se vor desfăşura în judeţul nostru, cu lectori din cadrul Agenţiei Naţionale de Prevenire şi Evaluare Antidrog şi de la Facultatea de Medicină Bucureşti.

Aberaţia cea mai mare a fost lansată de prefectul Petre Ungureanu, care a declarat că va realiza o campanie de iniţiere a jurnaliştilor în problema luptei împotriva consumului de droguri şi de recunoaştere a simptomatologiei şi a efectelor consumului de droguri, ca şi cum ziariştii ar avea atribuţii în arestarea infractorilor  sau internarea şi tratarea drogaţilor. Prefectul a dovedit încă o dată că habar nu are cu ce se mănâncă activitatea din Prefectură, care sunt atribuţiile fiecărei instituţii în parte şi cel mai important, până unde merg atribuţiile prefectului.

Fără un cadru legal pentru închiderea magazinelor de vise şi a celor care comercializează aceste droguri, protocolul celor nouă rămâne un simplu exerciţiu de imagine.

DANA NEDESCU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...