Platforma Europeană de Dezvoltare, un instrument pentru accesarea fondurilor europene

14 Noi 2010

• Ştefan Prală priveşte cu încredere către Uniunea Europeană

În data de 3 noiembrie a.c. la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie a României a avut loc seminarul „Dunărea şi Cooperarea Teritorială Europeană” organizat de Platforma Europeană de Dezvoltare. Din judeţul Vâlcea, la eveniment a participat Ştefan Prală, directorul SC Hidroserv SA – Rm. Vâlcea. La masa rotundă, printre alţii au luat cuvântul Anca Boagiu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Daniel Dăianu, preşedinte Platforma Europeană pentru Dezvoltare, Victor Boştinaru, europarlamentar şi alţii. Fondatoarea acestei platforme este femeia de afaceri Nela Păvăloiu.

De la eveniment, vâlceanul nostru s-a întors încântat şi cu mari planuri pe care vrea să le pună în aplicare în perioada care urmează. „Am răspuns cu drag invitaţiei şi mă bucur că am trăit experienţe noi şi am învăţat lucruri pe care pot să le împărtăşesc şi altora. Mai întâi trebuie să explic ce este această Platformă. Ea reuneşte companii, atât din domeniul public, cât şi din cel privat, cum ar fi IMSAT, LAFARGE, SIVECO etc., ONG-uri şi reprezentanţi ai societăţii civile. Toate aceste entităţi lucrează împreună pentru crearea unor proiecte şi politici de dezvoltare, care să poată reflecta şi interesele româneşti. Platforma îşi propune să ofere mediului politic, instituţional, de afaceri, cultural şi academic din România un instrument de promovare a intereselor româneşti la Bruxelles” – ne-a spus directorul Hidroserv.

În luna decembrie a acestui an, Ştefan Prală doreşte să organizeze un nou seminar al Platformei în judeţul Vâlcea. „Este foarte important să beneficiezi de un asemenea sprijin pentru accesarea de proiecte. Eu sunt obişnuit să fiu util şi nu să stau pe margine. Am aderat la idee, îmi place şi cred că voi putea ajuta multe administraţii publice locale să acceseze fonduri. Intenţionez să organizăm un asemenea seminar şi la Vâlcea, unde să participe reprezentanţi ai administraţiilor publice locale şi oameni de afaceri interesaţi de dezvoltare. Trebuie să căutăm oportunităţi de finanţare şi accesarea de proiecte” -  a încheiat Ştefan Prală.

CODRUŢA ALEXANDRU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...