Procurorul Camelia Sutiman a fost promovat

03 Iul 2013

mircia-gutau-(3)• Procurorul care a reuşit condamnarea lui Mircia Gutău a devenit procuror-şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), iar în următoarele zile va din numit în funcţie chiar de preşedintele României, Traian Băsescu.

Procurorul Camelia Sutiman a intrat în vizorul presei din Vâlcea în urma procesului penal în care a fost implicat primarul Râmnicului, Mircia Gutău. După cum bine se ştie, în urma acestui proces, Mircia Gutău a primit o condamnare penală de 3 ani şi jumătate de închisoare, iar procurorul de caz chiar s-a zbătut pentru acest lucru. Acum, Camelia Sutiman, pentru reuşitele sale în instanţă, a fost promovată în funcţia de şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Totul s-a petrecut marţi, 2 iulie a.c., când Marius Iacob, Ion Vasilache, Camelia Sutiman şi Simona Brădiceanu, propuşi pentru funcţii de conducere în DNA şi Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, au primit avize pozitive din partea Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Aşadar, procurorul care a reuşit condamnarea lui Mircia Gutău a devenit procuror-şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), iar în următoarele zile va din numit în funcţie chiar de preşedintele României, Traian Băsescu, la propunerea ministrului Justiţiei şi cu avizul CSM. Aşadar, Camelia Sutiman este unul dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de procuror şi va ocupa postul de procuror-şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...