Liceul„General Magheru”, ruşinea Vâlcii

10 Iul 2013

general-magheruDEZASTRU. Toţi cei 37 de absolvenţi ai promoţiei 2013 din liceul menţionat, care s-au prezentat la examenul de bacalaureat, au picat cu brio. Directorul unităţii de învăţământ Dan Stănculescu a dat vina pe sistem şi pe faptul că elevii ce se înscriu la liceul pe care-l conduce vin de la gimnaziu şi fără să ştie să citească. Problema este că aşa cum intră, aşa şi ies, pentru că se pare că profesorii de la „General Magheru” nu prea îşi bat capul să îi înveţe ceva pe aceşti copii.

Bacalaureatul s-a terminat, iar Vâlcea a ocupat un onorabil loc 18 într-un clasament pe ţară, după ce s-a stabilit că procentul de promovabilitate al elevilor ce au terminat clasa a XII-a este de 60,66%. Totuşi, au existat şi licee în Vâlcea ce nu au avut niciun elev promovat. Este cazul Liceul Tehnologic „General Magheru” din Rm. Vâlcea, unde toţi cei 37 de absolvenţi ai promoţiei 2013, care s-au prezentat la examenul de bacalaureat, au picat cu brio. Acest lucru nu l-a surprins se pare deloc pe directorul unităţii, Dan Stănculescu, pentru că el se aştepta ca elevii săi să obţină rezultate dezastruoase. Sigur, într-o declaraţie el susţine că nu se aştepta să nu ia niciunul. Problema nu este însă asta. Problema este că însuşi conducătorul acestei unităţi şcolare ştia de slaba pregătire a elevilor din şcoala sa, dar nu a făcut nimic pentru a-i ajuta. Dacă la alte licee care se respectă din oraş, profesorii s-au dat peste cap şi au făcut ore suplimentare pentru a-şi ajuta elevii, la „General Magheru” directorul a aşteptat să se facă de ruşine şi să nenorocească viitorul a zeci de elevi. Culmea tupeului este că directorul Dan Stănculescu susţine acum sus şi tare că trebuie luate o serie de măsuri: „Cauzele sunt multiple şi mi-ar lua foarte mult timp să vă spun care sunt motivele. Dar, trebuie luate o serie de măsuri de redresare a învăţământului. Dacă avem curajul să recunoaştem… La noi la liceu s-au înscris în clasa a IX-a elevi cu nota 1, iar nota 1 se dă din oficiu. Deci, nivelul cunoştinţelor la absolvirea gimnaziului este nul. Prin testările pe care le facem realizăm că elevii nu ştiu să citească, nu ştiu să facă operaţii matematice, ceea ce ne duce cu gândul că în gimnaziu nu s-a făcut treabă. Este o problemă generală, dar nu se recunoaşte”.

Un alt liceu unde rezultatele sunt extrem de slabe  este Liceul din Măciuca, unde din 26 de elevi cât a avut seria curentă, doar unul a promovat.

Inspectorul general ia măsuri

Conducerea învăţământului vâlcean se gândeşte serios să ia măsuri urgente pentru ca la sesiunea din toamnă procentul de promovabilitate să fie mai mare. Pentru început, inspectorul general şcolar al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, Remus Grigorescu, a convocat o şedinţă cu directorii celor 27 de licee din judeţ, instruindu-i să înceapă pregătirile cu elevii ce nu au promovat. „Vorbim despre promoţia 2013 şi promovabilitatea seriilor anterioare, a celor care nu au luat BAC-ul anii trecuţi. Pentru primii, promovabilitatea este de aproximativ 61%, iar cei din seriile trecute au promovat în procent de 40%. Avem o singură notă de 10, la Colegiul Alexandru Lahovari. Nu sunt mulţumit de rezultate, însă vreau să le transmit colegilor mei, care s-au implicat în pregătirea elevilor şi celor care s-au implicat în procesul de pregătire al BAC-ului, că le mulţumesc. Urmează sesiunea din septembrie şi voi avea o întâlnire cu directorii din cele 27 de licee pentru a stabili o strategie de pregătire a elevilor pentru toamnă” – a declarat inspectorul general şcolar al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, Remus Grigorescu.

Trebuie precizat că, după afişarea primelor rezultate, au fost înregistrate 952 de contestaţii depuse de 683 de elevi. Cele mai multe, 325 la număr, au vizat notele la limba şi literatura română,  iar 307 la matematică.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...