BREAKING NEWS. Vâlcean ridicat de mascaţi pentru înşelăciuni prin metoda "Accidentul"

23 Iul 2013

descinderiCum infracţiunile prin metoda "Accidentul" s-au înmulţit simţitor, oamenii legii au ieşit la "vânătoarea" infractorilor. Astfel se face că, marţi, 23 iulie a.c., dis-de-dimineaţă, zeci de mascaţi au descins în municipiul Rm. Vâlcea, percheziţionând locuinţa unui bărbat ce este suspectat că ar fi comis infracţiuni prin metoda mai sus amintită. Din câte se pare, din casa vâlceanului au fost ridicate cartele telefonice SIM, telefoane mobile şi zeci de chitanţe. Bărbatul a fost dus la Bucureşti, la sediul Poliţiei Române, pentru audieri, urmând să fie prezentat instanţei de judecată pentru a i se da mandat de arestare pentru 29 de zile.

Percheziţii au avut loc însă în mai multe judeţe din ţară. Mai exact, poliţiştii au descins în 11 judeţe şi în municipiul Rm. Vâlcea, ei având ca ţintă 42 de persoane suspecte, dar şi 14 infractori ce se află deja în spatele gratiilor şi care, de acolo, coordonau în continuare grupări infracţionale. "Acţiunea, la care participă peste 500 de poliţişti, vizează probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane suspectate de înşelăciuni telefonice, prin metoda «Accidentul». În această dimineaţă, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale din I.G.P.R., poliţişti din cadrul D.G.P.M.B. şi Inspectoratelor Judeţene de Poliţie Ilfov, Suceava, Iaşi, Galaţi, Brăila, Tulcea, Caraş-Severin, Hunedoara, Dolj, Prahova, Giurgiu, Buzău, Vâlcea, Călăraşi şi Ialomiţa, precum şi echipe de intervenţie din cadrul I.G.P.R., desfăşoară o amplă acţiune pentru probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane suspectate de înşelăciuni telefonice. Percheziţiile se desfăşoară în cinci penitenciare, respectiv Penitenciarul Galaţi (sunt vizate 8 persoane încarcerate), Penitenciarul Iaşi (sunt vizate 2 persoane), Penitenciarul Craiova (o persoană încarcerată), Penitenciarul Tulcea (2 persoane încarcerate) şi Penitenciarul Mărgineni-Giurgiu (o persoană încarcerată). De asemenea, sunt efectuate 42 de percheziţii domiciliare în judeţele Galaţi (6), Brăila (10), Ilfov (3), Ialomiţa (1), Vâlcea (1), Buzău (2), Caraş-Severin (1), Hunedoara (1), Suceava (3), Iaşi (1), Călăraşi (10), precum şi în municipiul Bucureşti (3)" – se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Merită menţionat că suspecţii percheziţionaţi au pe numele lor nu mai puţin de 78 de dosare penale înregistrate. Conform oamenilor legii, în majoritatea cazurilor, suspecţii îşi păcăleau victimele prin telefon. Ei contactau anumite persoane, pe care anterior le verificau la "sînge" şi cărora le aduceau la cunoştinţă implicarea unui membru al familiei sau a unei rude apropiate într-un accident soldat cu victime omeneşti. Chipurile, pentru a-i ajuta pe cei aflaţi la "necaz", infractorii cereau sume considerabile de bani prin sistemul de curierat bancar.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...