Emilian Frâncu NU a fost eliberat pe cauţiune

17 Iul 2013

poza-Francu2DECIZIE. Avocaţii primarului suspendat al Râmnicului au făcut recurs la decizia magistraţilor Tribunalului Bucureşti. Trebuie spus, de asemenea, că Emilian Frâncu va mai fi adus în faţa instanţei şi în data de 30 iulie, la procesul pe fond, ocazie cu care se vor audia martorii acuzării, adică ai DNA.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins cererea de eliberare provizorie pe cauţiune a primarului suspendat al Râmnicului. După cum v-am informat, avocaţii şi familia lui Emilian Frâncu au fost nevoiţi să achite suma de două miliarde de lei pentru cauţiune. Efortul lor a fost în zadar, pentru că judecătorii au fost, şi de această dată, implacabili cu învinuitul primar al Râmnicului, Emilian Frâncu. „În baza disp. art. 160/8a Cpp respinge ca nefondată cererea de liberare provizorie pe cauţiune formulată de inculpatul Frâncu Emilian-Valentin. Cu recurs. Pronunţată în şedinţă publică, azi 16.07.2013” – au decis magistraţii Tribunalului Bucureşti.

Avocaţii familiei Frâncu au făcut recurs la această decizie, iar dacă şi de această dată magistraţii vor considera că nu sunt îndeplinite condiţiile de eliberare provizorie, cele două miliarde de lei vechi, achitate pentru cauţiune, vor fi restituite.

Mai trebuie menţionat că, primarul suspendat al Râmnicului, Emilian Frâncu, va mai fi prezentat instanţei de judecată şi în data de 30 iulie a.c., atunci când va avea loc a doua înfăţişare a cauzei pe fond. Termenul de judecată se anunţă a fi unul extrem de interesant, în condiţiile în care vor fi audiaţi martorii propuşi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Nu sunt puţine vocile care afirmă că, la ritmul în care se judecă acest proces al liberalului Emilian Frâncu, nu este exclus să vedem o hotărâre judecătorească, de condamnare sau de achitare, până la finele acestui an. De acest fapt depinde dacă se vor organiza sau nu alegeri parţiale la Primăria Râmnicului.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...