,,Nu este posibil să ridici câte cinci – şase miliarde şi să zici că nu ai bani”

17 Iul 2013

drugan_constantin-copy-copySituaţia lucrărilor la reabilitarea Colegiului Naţional ,,Alexandru Lahovary” este încă una incertă. Este foarte posibil ca până la jumătatea lunii septembrie, la începutul noului an şcolar, să nu fie gata lucrările. ,,Sunt două ipoteze. Una este că acel tronson numărul patru va fi gata la 1 septembrie. În condiţiile acestea rămâne doar un segment interior care să fie finalizat în cele trei luni: septembrie, octombrie şi noiembrie. Poate chiar şi decembrie. Ipoteza a doua, nefavorabilă, este aceea de a nu fi gata tronsonul numărul patru. Pentru asta am luat legătura cu Primăria Râmnicu Vâlcea, pentru a mă împuternici să închei un nou protocol de colaborare cu Universitatea ,,Spiru Haret”, astfel încât în formula pe care am folosit-o şi în semestrul al doilea al anului abia încheiat, să putem parcurge şi primul semestru al viitorului an şcolar. Eu sper totuşi ca prima ipoteză este realizabilă. Dar relaţiile contractuale sunt strict între Primărie şi constructor. Să ştiţi că observ că la două –trei zile apare ba domnul primar, ba domnul viceprimar, având discuţii cu constructorul”, a declarat directorul Constantin Drugan.

În mai multe rânduri, cei care au câştigat licitaţia s-au plâns de faptul că nu au banii necesari, viraţi la timp, pentru a urgenta lucrările. Cu toate acestea, conform propriilor lor angajamente scrise, până la 1 septembrie 2013 acestea ar fi trebuit terminate. ,,Despre starea financiară nu pot să comentez. Nu ştiu cum se poate să ridici cinci – şase miliarde (lei vechi n.r.) şi nu ai bani pentru materiale… Nu sunt eu cel care trebuie să spună ce se întâmplă acolo. Probabil este o chestiune generală, toţi se vaită că nu sunt bani. Şi toată lumea dă materiale cu banii jos, nu se mai dau pe încredere sau descărcare în 50 – 60 de zile. Acesta ar fi unul din motive. Restul, poate ni le explică dânşii mai bine (reprezentanţii firmei de construcţii n.r.). Într-adevăr ni s-a promis că până la 1 septembrie lucrările vor fi gata, dar cel mai uşor lucru este să promiţi” - a mai spus Drugan.

Şi şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, Remus Grigorescu, este îngrijorat de ceea ce se întâmplă la Colegiul Naţional ,,Alexandru Lahovary” şi susţine că părinţii au început să facă presiuni. ,,Trebuie să se urgenteze acolo lucrările pentru ca toţi cei care doresc să înveţe, să înveţe în condiţii optime şi să nu mai ajungem în situaţia în care să am întâlniri cu părinţi şi să-mi reproşeze că proprii copii îşi doresc să susţină examenul de bacalaureat în liceul lor. Sper să reuşim, într-un final, să mergem pe varianta optimistă” - a explicat Remus Grigorescu.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...