Gabriela Ene rămâne în Consiliu Local

25 Aug 2013

gabi ene (2) copyÎn urmă cu două luni și jumătate, PDL-iştii de la municipiu i-au retras sprijinul politic consilierului local Gabriela Ene, invocând indisciplina de partid în cazul votului pentru primarul interimar. După cum se ştie, pedeliştii au hotărât să susţină candidatul PNL, iar Gabriela Ene a votat pentru candidatul PSD, Ion Gigi Matei. Către Consiliu Local al municipiului Rm. Vâlcea a fost înaintată o adresă, semnată de președintele Dorel Jurcan cu propunerea ca următorul membru supleant pe lista partidului să-i ia locul Gabrielei Ene. Este vorba de Dan Muşat, directorul economic de la Miniera Rm. Vâlcea, care a mai fost consilier municipal şi în mandatul trecut.

Numai că lucrurile nu stau deloc așa cum vor pedeliștii de la municipiu, pentru că legea este de partea Gabrielei Ene, iar portocaliii nu se pot descotorosi cu ușurință de fostul inspector șef al învățământului. În cererea cu propunerea schimbării Gabrielei Ene cu următorul pe listă, pedeliștii fac referire la art. 9, alin 2 din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali. Totuși, se pare că luminatele capete de la PDL nu au citit cu atenție articolul de lege la care fac referire. Iată ce scrie în lege: ”Calitatea de consilier local încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în următoarele cazuri: • demisie • incompatibilitate • schimbarea domiciliului într-o altă unitate administrativ teritorială • lipsa nemotivată la mai mult de trei ședințe ordinare consecutive ale consiliului • imposibilitatea exercitării mandatului pe o perioadă mai mare de 6 luni consecutive, cu excepția cazurilor prevăzute de lege • condamnarea, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate • punerea sub interdicție judecătorească • pierderea drepturilor electorale • deces.

Așa că dacă vor să scape de Gabriela Ene din Consiliu Local, pedeliștii trebuie să o dea afară din partid. Să vedem cine de la PDL Vâlcea își asumă o asemenea responsabilitate, să dai afară un om, care timp de 4 ani, a condus destinele învățământului vâlcean și care, prin curajul ei de a deschide o școală particulară în Rm. Vâlcea, vrea să inoveze sistemul de învățământ vâlcean, punând la bătaie resursele financiare proprii și ale familiei.

Magda Popescu

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...