Bicicliştii, un pericol în trafic

14 Aug 2013

biciclist-accidentInexistenţa unor piste de biciclişti în judeţul Vâlcea îi obligă pe vâlceni să circule pe şoselele aglomerate, neavând altă alternativă. Tocmai de aceea, o ultimă statistică arată că, de la începutul anului şi până în prezent, în judeţul nostru au avut loc nu mai puţin de 25 de accidente în care au fost implicaţi biciclişti. Numărul acesta reprezintă 10% din totalul accidentelor rutiere. Mai trebuie menţionat că, incidentele rutiere s-au soldat cu 3 morţi, 10 răniţi grav şi 12 răniţi uşor.

Chiar zilele trecute a avut loc un accident în care a fost implicat un biciclist. Totul s-a întâmplat în comuna Galicea, acolo unde, în jurul orei 13.15, Vasile D. – 22 de ani, mergea cu bicicleta pe DJ 678 A, avându-l pe cadrul bicicletei, pe fiul său. La un moment dat, el s-a dezechilibrat şi a căzut pe carosabil, minorul necesitând îngrijiri medicale. Fiind transportat la Spitalul judeţean Vâlcea, i s-a stabilit diagnosticul de  „multiple escoriaţii la nivelul feţei, genunchi lateral, flanc stâng abdominal”.

Pentru a evita astfel de incidente în trafic, poliţiştii rutieri recomandă ca pe drumurile publice bicicletele să fie conduse doar de persoanele care au împlinit 14 ani, iar pe biciclete să nu mai fie transportate bagaje, obiecte sau persoane. Mai mult, bicicletele trebuie să fie semnalizate pe timp de noapte, iar conducătorii să semnalizeze orice schimbare a direcţiei de mers.  „Nu circulaţi pe trotuare sau pe mijlocul părţii carosabile; Nu luaţi mâinile de pe ghidon sau picioarele de pe pedale; Asiguraţi-vă că bicicleta este echipată cu frâne eficace, cu lumină albă îndreptată înainte, precum şi o lumină roşie sau un dispozitiv reflectorizant îndreptat înapoi şi un mijloc de avertizare sonoră; Purtaţi cască de protecţie omologată, vă poate salva viaţa!; Când circulaţi cu bicicleta, evitaţi zonele aglomerate şi arterele principale cu trafic mare; Nu circulaţi când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă sau zăpadă” – sunt alte recomandări ale poliţiştilor Serviciului Rutier Vâlcea.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...