BREAKING NEWS. Vezi aici ce spune judecătoarea despre vinovăţia lui Emilian Frâncu

30 Iul 2013

francu-bun-copy

Aşa cum am anunţat, azi, 30 iulie a.c., la Tribunalul Bucureşti a avut loc al doilea termen al procesului pe fond al primarului arestat Emilian Frâncu. Procesul a început în jurul orei 10.00, după ce edilul suspendat al Râmnicului a fost adus în sala de judecată într-un lot de 8 arestaţi. Primul martor al DNA audiat a fost, aşa cum era de aşteptat, denunţătorul Dragoş Sorin Popescu, cel care a dus borseta cu banii pregătiți și destinați mitei la Rm.Vâlcea. În timpul depoziţiei acestuia, judecătoarea Florentina Vasilățeanu, stimulată negativ de comportamentul primarului aflat în boxă – care făcea grimase de dezaprobare sau confirmare a spuselor denunțătorului – a ridicat tonul la arestat şi, drept urmare, s-a antepronunțat, afirmând că bine a făcut că nu l-a pus în libertate condiționată, pentru că, chiar și acum, aflat în boxa arestaţilor, face presiuni asupra denunţătorului, încercând să-l influenţeze în favoarea sa. Devine clar că şefa completului de judecată are deja conştiinţa juridică a cazului deja formată, punctând vinovăţia primarului Frâncu și rămânând doar să pronunțe public condamnarea. Mai mult, judecătoarea a atras atenţia şi avocatului angajat Petrescu că exercită presiuni asupra arhitectului denunțător iar acesta, reconsiderându-şi atitudinea, a recunoscut acuzaţia, cerându-şi scuze completului de judecată.

UPDATE: Ora 13, 15. A fost chemat la bară martorul acuzării - Aura Constantinov. Aceasta şi-a început depoziţia sigură pe sine, cutezant și relaxat, explicând, în amănunt, ce s-a întâmplat la întâlnirea cu denunţătorul Sorin Dragoş Popescu din biroul ei de la Televiziunea Vâlcea 1. În declaraţia dată și consemnată sub jurământ, martora a spus clar că în dialogul purtat cu arhitectul ce s-a prezentat în biroul său nu s-a discutat despre bani şi că ea a crezut că în celebra borsetă pregătită de procurori ca obiect al infracțiunii este un hard extern. A mai declarat că, deşi se simţea rău, având o cădere de calciu, a rezistat la discuție timp de 15 minute cu denunţătorul despre proiectul din centrul oraşului şi că, pe fondul explicațiilor primite de la arhitect, au fost întrerupţi de mascaţii DNA care au dat buzna în birou peste ei. Judecătoarea Vasilățeanu a reţinut, până la nuanţă, cuvintele şi expresiile folosite de Aura Constantinov în explicarea situaţiei anchetate şi, prin atitudinea manifestată, a dovedit că nu suspicionează nimic din cele declarate, încheind interogatoriul într-o notă liniștită și relaxantă. Facem mențiunea că președinta completului de judecată nu a făcut niciodata afirmația că Aura Constantinov ar face pe proasta, mimând neînțelegerea întrebărilor puse așa cum s-a scris într-o publicație locală on-line. Păstrăm la dispoziție înregistrarea audio din sala procesului, pentru orice necredincios dar și pentru publicația care, tendențios și în scop de răzbunare, a calomniat-o pe doamna Constantinov. Procurorul DNA, atent la depoziţia acesteia, dar şi la intervenția avocaţilor, mulţumit de răspunsurile date, a renunţat la a-i mai pune întrebări suplimentare în afara celor aflate în rechizitoriu. Chiar și denunțătorii nu au mai intervenit cu întrebări pentru martoră, confirmând, astfel, adevărul depoziției ei.

UPDATE: DENUNŢĂTORUL MARINESCU ARATĂ CU DEGETUL ŞI CĂTRE EUGEN SCARLAT

La ora 11.30, judecătoarea Florentina Vasilățeanu l-a chemat la bară pe denunţătorul Șerban Marinescu, partener de afaceri cu Sorin Dragoş Popescu. Despre Marinescu s-a aflat, de-abia acum, că el este autorul denunţului penal făcut la DNA, după ce a luat această hotărâre împreună cu tovarăşul său. Acesta, în depoziţia lui, a adus noi informaţii, menţionându-l în decorul infracţional şi pe ing. Eugen Scarlat, recomandat de primarul Frâncu cu sintagma: "Cel mai bun prieten al meu".

Conform spuselor denunţătorului Marinescu, Eugen Scarlat l-a invitat pe Marinescu la o cafea şi i-a cerut ca din partea primarului să facă tot ce este posibil ca licitaţia de excuție a proiectului să fie câştigată de un om de afaceri agreat de el. La această idee denunţătorul a ripostat, spunându-i transmiţătorului că licitaţia se află într-un alt stadiu decât cel pe care îl crede primarul şi că ei au predat deja lucrarea în plic sigilat.

Numai pe www.voceavalcii.ro aflaţi detalii, în timp real și adevărul de la procesul primarului Emilian Frâncu.

ROMEO POPESCU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...