Ana Maria Pătru, aleasă preşedintele Asociaţiei Oficialilor Electorali Europeni

15 Sep 2013

ana_maria_patru-copyVâlceanca Ana Maria Pătru, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, a fost aleasă, prin vot, în data de 13 septembrie 2013, preşedinte al Asociaţiei Oficialilor Electorali Europeni (ACEEEO). Alegerile pentru conducerea prestigioasei organizaţii a instituţiilor de management electoral din Europa au avut loc în cadrul Conferinţei anuale a ACEEEO care se desfăşoară în perioada 12-14 septembrie 2013 la Varşovia, Polonia. De asemenea, în cadrul conferinţei ACEEEO s-a decis ca preşedintele Autorităţii Electorale Permanente să preia funcţia de vicepreşedinte al A-WEB (Association of the World Election Bodies), urmând astfel să reprezinte Europa în cadrul asociaţiei internaţionale a organismelor de management electoral. Reuniunea inaugurală a A-WEB va avea loc în data de 14 octombrie 2013 în Republica Coreea.

Odată cu preluarea preşedinţiei ACEEEO de către doamna Ana Maria Pătru, Autoritatea Electorală Permanentă a fost aleasă să organizeze în România, în septembrie 2014, Adunarea Generală şi a 23-a Conferinţă anuală a ACEEEO. „Având în vedere că anul viitor Autoritatea Electorală Permanentă sărbătoreşte 10 ani de activitate, iar România aniversează 25 de ani de la începutul unei noi ere democratice, am fi onoraţi să găzduim un eveniment atât de important”, a declarat preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, doamna Ana Maria Pătru, în discursul susţinut azi la Conferinţa ACEEEO.

Temele propuse de Autoritatea Electorală Permanentă pentru următoarea Conferinţă a organizaţiei - „Managementul electoral - Planificarea alegerilor generale” şi „Participarea femeilor la procesele electorale şi în viaţa publică” - au întrunit cel mai larg suport din partea membrilor ACEEEO. „Administraţia electorală trebuie să fie imparţială, apolitică şi să aibă capacitatea de a organiza alegeri libere şi corecte. (...) Suntem dedicaţi promovării egalităţii de şanse în privinţa participării depline a femeilor în toate aspectele vieţii publice şi politice”, a argumentat preşedintele Autorităţii Electorale Permanente cele două teme pe care se va axa viitoarea Conferinţă a ACEEEO de la Bucureşti.

MAGDA POPESCU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...