Poliţia Vâlcea, condusă de interimari

11 Sep 2013

dascalu-si-marin-si-voica-(8)• poliţia din Vâlcea a devenit o adunătură, unde toată lumea carotează pe toată lumea, iar bârfele şi intrigile nu mai contenesc • IPJ Vâlcea este printre instituţiile cu cele mai multe sesizări la nivelul IGPR, poliţiştii pârându-se unii pe alţii non-stop • toate astea se întâmplă şi pentru că nu există o stabilitate la nivelul conducerii instituţiei, Poliţia Vâlcea funcţionând de mult timp cu un inspector-şef împuternicit.

CLAUDIA STANCIU

claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Incertitudinea din fruntea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea continuă. După ce în ultimii ani s-au perindat la conducerea instituţiei numai personaje venite din alte părţi ale ţării, acum Poliţia Vâlcea este condusă de un vâlcean get-beget, numai că nici el nu este sigur că îl mai prinde şi ziua de mâine în funcţie. Asta pentru că se întârzie organizarea unui concurs pe post, concurs la care să participe cei mai buni poliţişti judeţeni, iar cel mai bine pregătit să înceapă o reconstrucţie a IPJ-ului de la Vâlcea. De ce spunem asta? Pentru că poliţia a devenit o adunătură, unde toată lumea carotează pe toată lumea, unde bârfele şi intrigile nu mai contenesc. Este de notorietate faptul că IPJ Vâlcea este printre instituţiile cu cele mai multe sesizări la nivelul IGPR, poliţiştii pârându-se unii pe alţii non-stop. Toate astea se întâmplă şi pentru că nu există o stabilitate la nivelul conducerii instituţiei, Poliţia Vâlcea funcţionând de mult timp cu un inspector-şef împuternicit. Sigur, în urmă cu aproximativ şase luni de zile, comisarul – şef Florian Marin era una dintre cele mai bune variante pentru conducerea Inspectoratului şi poate că, în continuare, merită să se meargă pe mâna sa. Numai că, pentru a deţine controlul asupra instituţiei şi a avea mâna liberă să reconstruiască o echipă de conducere, are nevoie de stabilitatea funcţiei, o stabilitate ce i-o poate da doar o confirmare pe post în urma unui concurs.

În altă ordine de idei, în Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea mai sunt câteva funcţii ocupate tot de poliţişti împuterniciţi, iar concursul întârzie să fie organizat. Printre aceştia îi putem enumere pe următorii: comisarul – şef Ion Preda – împuternicit ca şef al Serviciul de Ordine Publică, comisarul de poliţie Dumitru Văduva – împuternicit ca şef al Poliţiei Municipale Rm. Vâlcea, comisarul şef Ion Matei – împuternicit ca şef adjunct al Poliţiei Municipale Rm. Vâlcea şi inspectorul principal de poliţie Andrei Dumitru Militaru – împuternicit ca şef al Biroului Ordine Publică Rm. Vâlcea.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...