Dumitru Zmaranda, încă o dată prins în flagrant în timp ce lua bani pentru a „obţine” o locuinţă ANL

04 Sep 2013

arestat-cu-mascati-copyRECIDIVISTUL. Bărbatul a fost prezentat Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă, fiind emis mandat pe o perioadă de 29 de zile. Dumitru Zmaranda este la a doua infracţiune de acest gen, el fiind trimis în judecată în anul 2011 pentru că a pretins şi primit suma de 1.000 de euro pentru a rezolva atribuirea unei locuinţe ANL.  

CLAUDIA STANCIU

claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Tot mai multe cazuri de corupţie în judeţul Vâlcea. Nu mai departe de zilele trecute, un bărbat a fost arestat de ofiţerii anticorupţie. Dumitru Zmaranda este acuzat de trafic de influenţă, el promiţându-i unui bărbat din Băile Olăneşti că va interveni pentru a-i „face rost” de o locuinţă ANL, în schimbul sumei de 5.800 de lei. Totul s-a petrecut în cursul lunii iulie 2013, atunci când, pentru început, Zmaranda a cerut sume de 1.000 de lei în schimbul promisiunii că, prin cunoştinţele ce le are la Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, îi poate obţine aprobarea repartizării unei locuinţe ANL. Banii i-au fost daţi imediat după, însă omul nu s-a mulţumit cu atât şi a mai cerut încă 4.800 de lei, bani pe care denunţătorul urma să îi remită în ziua de 30 august a.c. Numai că, păgubitul a decis să-l denunţe pe Zamaranda şi, în data de 30 august, s-a şi produs flagrantul. „Denunţul a fost înaintat spre competentă soluţionare Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, iar în continuare lucrătorii S.J.A. Vâlcea au desfăşurat activităţi procedurale conform ordonanţelor de delegare emise de procuror. Astfel, vineri, 30 august a.c., Z.D. a fost prins în flagrant în timp ce primea de la denunţătorul P.G. suma solicitată. Având în vedere probatoriul administrat în cauză, procurorul a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Z.D. pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, faptă prev. şi ped. de art. 257 alin.1 C. pen., iar după audierea inculpatului, a dispus reţinerea acestuia pentru o perioadă de 24 de ore. Sâmbătă, 31 august a.c., Z.D. a fost prezentat Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă, fiind emis mandat pe o perioadă de 29 zile. La acţiunea de prindere în flagrant s-a beneficiat de sprijinul tehnic al SRI” – se arată în comunicatul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vâlcea.

Arestat şi condamnat în 2011 pentru aceeaşi infracţiune

Ceea ce nu s-a spus până acum este că Dumitru Zmaranda a mai fost arestat şi în anul 2011 pentru aceeaşi infracţiune. Atunci, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Dumitru Zmaranda pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă şi a lui Constantin Petrescu pentru comiterea unei singure infracţiuni de trafic de influenţă. Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în cursul lunii aprilie 2011, prevalându-se de influenţa pe care ar avea-o la comisia de repartizare a locuinţelor A.N.L. din cadrul Primăriei Rm.Vâlcea, Zmaranda a pretins şi primit de la martora S.A. suma de 1.000 de euro pentru a-i rezolva atribuirea unei astfel de locuinţe. Ulterior, la sfârşitul lunii august 2011, afirmând că au influenţă la nivelul organelor de conducere ale SRI, cei doi au pretins şi primit de la martora B.E. suma de 2.000 de lei pentru angajarea fiicei sale în cadrul acestei instituţii. Aşa cum spuneam, Dumitru Zmaranda a fost trimis în judecată de procurori, el fiind şi condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...