Timp de mai bine de un an de zile, comanda Inspectoratului Judeţean de Poliţie a fost incompletă. Cele două funcţii de adjuncţi ai şefului inspectoratului, au fost mai mult vacante decât ocupate, în ultimul timp, perindu-se Nicolae Sărdărescu, Ion Matei şi Eugen Neaţă. După ce acesta din urmă a picat examenul de inspector-şef, Neaţă şi-a încercat norocul şi pentru scaunul de adjunct. Nici de această dată nu a avut succes, el fiind surclasat de comisarul Ilie Voica. La interviul susţinut la sediul IGPR, fostul şef al IPJ Vâlcea a obţinut nota 7,5, rezultatul fiind insuficient pentru ocuparea postului. La examenul din data de 20 iulie a.c, au mai participat Vasile Florica, şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Vâlcea, şi comisarul şef Ilie Voica, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere din Vâlcea, care de altfel, a fost şi cel care a obţinut cel mai mare calificativ. Acesta devine, începând cu data de 21 iulie a.c., adjunctul şefului Poliţiei Vâlcea, pe probleme de Ordine Publică şi Circulaţie.

La întâlnirea cu presa, ocazionată şi de prezentarea bilanţului activităţii poliţiei vâlcene, inspectorul-şef, chestorul Ion Stoica i-a avut alături pe noii promovaţi Ilie Voica şi Cristian Gabor. „Domnul Voica a fost promovat şi numit în funcţia de adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Vâlcea. Domnia sa va răspunde de ordinea publică şi de poliţia rutieră la nivelul Poliţiei Judeţene Vâlcea. În stânga mea, am pe domnul comisar şef, Gabor Cristian, care a participat la concursul pentru ocuparea funcţiei de şef poliţie municipiu Drăgăşani,  funcţie pe care o va ocupa în perioada următoare pentru că a promovat concursul. Cu siguranţă că este o întâmplare, dar cei doi au fost colegi de clasă în Academia de Poliţie, amândoi sunt din Vâlcea, domnul Gabor din 2004 până zilele acestea, a fost şeful poliţiei Victoria din Braşov, este vâlcean, şi el şi dânsul şi soţia dânsului şi sper să reuşim să facem împreună o echipă şi să apară rezultate mai bune decât cele obţinute până acum. Sunt doi oameni serioşi, atât cât am reuşit eu să-i cunosc. Cu domul Stoica am lucrat în ultimele două luni şi pot să spun că am avut o colaborare bună, iar despre domnul Gabor m-am documentat şi am aflat că are o activitate destul de prodigioasă  pe linie judiciară, pe ordine publică şi bineînţeles ca manager, în ultimii şase ani” – a spus Chestorul Stoica.

În ceea ce priveşte ocuparea celui de-al doilea post de adjunct, deţinut interimar de Eugen Neaţă, Stoica a precizat că şi acesta va fi scos la concurs în viitorul apropiat. Odată cu promovarea lui Voica la judeţ, funcţia de şef al poliţiei circulaţiei devine vacantă şi, din câte am aflat, ea va fi ocupată de inspectorul principal Florin Ioniţă, care, până acum, a deţinut funcţia de inspector-şef birou Drumuri Naţionale.

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...