Patru ştranduri au fost închise în Vâlcea

18 Iul 2010

• Sănătatea vâlcenilor, pusă în pericol

MIZERIE. Inspectorii sanitari vâlceni au început campania de verificare a ştrandurilor din judeţ. Concluzia: apa din bazine este plină de microbi, iar multe ştranduri nu au nici punct de prim ajutor. Până acum nu mai puţin de patru ştranduri de la Ocniţa, Ocnele Mari, Drăgăşani şi Călimăneşti au fost închise.

În plină vară, multe dintre ştrandurile şi piscinele din judeţul Vâlcea sunt într-o stare jalnică. În această situaţie, persoanele care intră în bazin se pot expune cu uşurinţă unor boli infecţioase transmise atât prin apa contaminată, cât şi prin contactul direct cu suprafeţele: pereţii piscinei, grătarul de la duş sau şezlonguri. De aceea, inspectorii sanitari, împreună cu cei ai Instituţiei Prefectului, au demarat un control, în data de 16 iunie a.c., pentru a verifica dacă apa din bazin corespunde din punct de vedere chimic şi microbian cu toate condiţiile impuse de lege şi dacă complexele corespund din punct de vedere igienico-sanitar. Nu a trecut mult timp de la demararea controlului şi deja inspectorii au închis patru ştranduri de la Ocniţa, Ocnele Mari, Drăgăşani şi Călimăneşti, ştranduri ce ar trebui să aibă activitatea suspendată până la remedierea deficienţelor. Numai că, la ultima şedinţă a Colegiului Prefectural, reprezentantul Guvernului în Vâlcea, Petre Ungureanu, a mărturisit că, deşi li se dăduse ordin de închidere a ştrandurilor, doi dintre patroni au continuat să-şi desfăşoare activitatea, prefectul fiind nevoit să-i sancţioneze. „Am început controalele cu baza de agrement din municipiul Rm. Vâlcea, pentru ca mai apoi să continuăm cu celelalte din judeţ. Vreau să vă spun că până acum am suspendat activitatea a patru locaţii din Vâlcea, pentru o lună de zile, timp în care neregulile ar fi trebuit rezolvate. Numai că se pare că nu se respectă condiţiile cerute de lege. Nu vor să înţeleagă că este vorba de sănătatea cetăţenilor şi mai ales a tinerilor care vor să se relaxeze în aceste locaţii. Chiar în data de 15 iulie am reverificat două dintre ştrandurile închise şi am fost nevoiţi să le aplicăm din nou sancţiuni pentru că nu au respectat deciziile noastre. Nu este posibil ca după ce dau ordin de suspendare a activităţii, patronii să continue să deschidă bazinul” – a declarat prefectul Petre Ungureanu.

Nici directorul Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea, Luminiţa Apostolescu, nu s-a lăsat mai prejos, ea declarând că verificările vor continua şi în perioada următoare, iar măsurile pe care le vor lua vor fi drastice. „Am luat mostre din apa bazinelor de la toate ştrandurile la care am fost până acum. Am avut probleme mari la Ocnele Mari şi Ocniţa. Asta pentru că patronii celor două locaţii au adus în data de 14 iulie adrese prin care cereau redeschiderea acestor ştranduri, chiar dacă nu au remediat deficienţele. Aşa cum spunea şi domnul prefect, în data de 15 iulie am mers din nou în control acolo şi am văzut cu ochii noştri că nu au făcut nimic pentru a rezolva problemele pe care le au acolo. Este în joc sănătatea celor care merg în astfel de locuri şi de aceea legea trebuie respectată” – a spus directorul Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea, Luminiţa Apostolescu.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...