Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


CS Oltchim, dat exemplu la Viena

22 Dec 2011

Liga Campionilor la feminin și-ar putea schimba formatul în perioada următoare

Pe 20 decembrie 2011 a avut loc la sediul Federației Europene de Handbal (EHF) din Viena o șiedință de lucru pe tema: "Liga Campionilor la feminin în viitor".  Au fost invitate să participe următoarele cluburi: Audi ETO Gyor, Larvik HK, Oltchim Rm. Vâlcea, Itxako Asfi Navarra, Viborg HK, Buducnost ZRK și HC Podravka Koprivnica. Lista a fost scurtă deoarece Federația Europeană s-a rezumat a invita doar cluburile care au o certă și demonstrată continuitate în cupele europene și în special în Liga Campionilor. Din partea EHF au participat: Michael Wiederer secretar general EHF, Markus Glaser șieful departamentului competiții, Ines Capek competiții, Peter Vargo director general EHF Marketing, Julia Nalepka EHFM, Kay-Sven Hahner și Peter Cassoe președintele și vicepreședintele Consiliului Cluburilor Feminine de Handbal din Europa. Clubul Sportiv "Oltchim" Rm.Vâlcea a fost reprezentat de Nicolae Luca vicepreședinte.

Punctele importante desprinse din aceasta întâlnire sunt următoarele: - Competiția feminină "Liga Campionilor" va trebui să devină ceea ce reprezintă la ora actuală Liga Campionilor la masculin, adică un produs de marketing mult mai atractiv și generator de bani. Formatul actual are câțiva ani și riscă să se degradeze dacă nu se intervine din partea cluburilor, fie din partea EHF; - Liga Campionilor la feminin va "îmbrăca" forme noi în sensul că după uniformizarea suprafeței de joc ca și culoare - în toate locurile de desfășurare ale competiției, va urma și uniformizarea formelor de reclamă și publicitate plus a spațiilor adiacente suprafețelor de joc; - Noi sponsori care să susțină competiția la nivel european a fost următorul punct al discuțiilor;

- În proporție foarte mare sistemul competițional se va modifica începând cu sezonul 2013 în sensul că forma actuală de desfășurare a grupelor va fi alta iar ideea organizării unui turneu final de genul celui masculin "Final 4" care să decidă câștigătoarea Ligii Campionilor se apropie foarte mult de realitate. Locul desfășurarii acestui turneu urmează a fi definit dar cu siguranță va fi un loc ce urmează să îndeplinească minimul de condiții, ca cel din Koln Germania la masculin, respectiv sală cu minimum 10.000 locuri, atracție a publicului pentru handbalul feminin și nu în ultimul rând posibilitatea generării de venituri prin organizarea turneului final în acel loc; - Interesul televiziunilor în transmiterea jocurilor de handbal feminin din Liga Campionilor a fost punctul cel mai discutat în sensul că sunt puncte de vedere diferite de la o țară la alta în ceea ce privește implicarea televiziunilor naționale în transmiterea jocurilor. Din fericire, România și C.S. "Oltchim" Rm. Vâlcea au oferit exemplul pozitiv prin buna colaborare pe care clubul o are cu "DIGI TV";

- Discuțiile libere au vizat schimbul de experiență și data următoarei întâlniri deoarece astfel de șiedințe vor deveni o necesitate, scopul lor fiind acela de a găsi soluții pentru echilibrarea cu competiția masculină, copiind dacă este nevoie foarte mult din alte sporturi, în special din fotbal; În ceea ce privește clubul "Oltchim", acesta a fost oferit ca exemplu pentru modul profesionist în care oferă servicii de reclamă și publicitate. Imaginea sălii "Traian" din Vâlcea a deschis seria exemplelor pozitive a locurilor în care se joacă la ora actuală Liga Campionilor - feminin. Modului de organizare a jocurilor la Rm. Vâlcea plus atitudinea publicului spectator au fost subiecte pozitive de discuție, concluzia generală a celor prezenți - dar mai ales a celor care au reprezentat EHF - fiind că Oltchim Rm. Vâlcea se apropie și poate îndeplini cel mai repede condițiile organizării jocurilor din Liga Campionilor la nivelul cerut de EHF.

VLAD SOARE

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella