Viața continuă la Oltchim și după Campionatul Mondial!

15 Dec 2011

•Oltchim se reunește la începutul săptămânii viitoare, participă la Memorialul Constantin Tită și va merge la un turneu în Antalya

Drumul scurt de la Campionatul Mondial de handbal feminin din Brazilia a schimbat puțin planurile și la campioana României, Oltchim. Inițial se stabilise ca reunirea lotului să aibă loc pe 27 decembrie dar chimistele se vor prezenta la lot luni sau marți, sub comanda lui Radu Voina. Campioanele vor avea pauză pe 24, 25 și 26 decembrie, după care vor participa la Memorialul "Constantin Tită" (28 și 29 decembrie), ajuns la a treia ediție, competiție la care vor mai participa și alte formații din Liga Națională: HCM Roman, Corona Brașov și Universitatea Neptun Constanța. Între 5 și 9 ianuarie, Oltchim se mută în stațiunea turcă, Antalya, acolo unde vor fi în cantonament centralizat și vor disputa și câteva meciuri amicale. Tot în acea perioadă și tot la invitația finalistei din sezonul trecut a Challenge Cup, Muratpasa Belediyesi SK, elevele lui Voina le vor avea ca partenere de antrenament și pe jucătoarele de la Universitatea Jolidon Cluj-Napoca. Liga Națională este întreruptă până în 14 ianuarie, când se va relua cu meciurile din cadrul etapei a IX-a, dar Oltchim va juca încă un meci, în 11 ianuarie, în deplasare, cu Dunărea Brăila, acesta fiind amânat din etapa a VIII-a. În Liga Campionilor primul meci din faza grupelor principale pentru Oltchim va avea loc pe 4 februarie, pe terenul campioanei Sloveniei, Krim Mercator.

Neagu primește verdictul din SUA

Handbalista Oltchimului, Cristina Neagu, nu va face deplasarea cu echipa în Antalya și va merge în SUA pentru un ultimul control, după operația la umăr suferită în luna iulie a acestui an. "Atunci i se va spune cum a decurs recuperarea. Noi sperăm să primească un verdict pozitiv și efectiv să se poată apuca de handbal pentru că ea, oricum, pregătire ușoară a făcut. E clar că și Oltchim și naționala feminină are mare nevoie de ea. Eu sper să revină în teren în cel mai scurt timp.", spune președintele formației vâlcene, Petre Berbecaru, cel care dă vești bune și în ceea ce o privește pe Patricia Vizitiu. "Patricia se antrenează normal, nu are probleme. Singurul risc era o recidivă a loviturii de la nas, din această cauză nu am mers la turneul final al Campionatului Mondial din Brazilia", a concluzionat Berbecaru. Vizitiu s-a accidentat în ultimul meci jucat de Oltchim în grupele Ligii Campionilor, contra campioanei Spaniei, Itxako Estella. Altfel, conducerea campioanei României speră să poată conta în scurt timp și pe serviciile portarului Paula Ungureanu. "Paula va naște în luna februarie a anului viitor și după cum o cunosc eu va reveni la antrenamente la puțin timp după aceea. Să nu uităm de exeplul altor handbaliste care au jucat repede după ce au născut și mă gândesc acum la nemțoaica Grith Jurack sau la româncele Mori Torok Duca și Mia Rădoi. Mori deține și un record, la numai o lună de la naștere a jucat un meci oficial", ne-a declarat Berbecaru.

"Nu șitiu cât va dura perioada de recuperare"

Cristina Neagu, în schimb, nu este convinsă că va juca foarte curând: "Am avut o gaură în umăr, cartilagiul fusese de mult timp zburat. Acum, singura problemă pentru mine o reprezintă modul în care se scurge timpul. Nu șitiu cât va dura perioada de recuperare. Se poate întinde și pe un an. În luna ianuarie voi merge la un control în Statele Unite. În rest, fac antrenament în bazin, forță, alergare, ca și o handbalistă normală, dar nu am voie să fac nimic cu mingea și nu arunc la poartă".

"Încă mai sunt șianse pentru Jocurile Olimpice"

Petre Berbecaru mai crede în șiansele României de calificare la Jocurile Olimpice de la Londra: "E clar că la turneul final al mondialelor din Brazilia evoluția României a fost mult sub așteptări. E adevărat că având în vedere lotul deplasat, absențele importante din națională, nu puteam spera la o medalie dar echipa noastră s-a exprimat aproape de valoarea reală numai în meciul din optimi, contra Croației. Puteam ajunge în sferturi dacă nu erau acele 10 minute foarte slabe în care România nu a marcat nici măcar un gol. Am condus cu 19-15 și nu am putut ține de avantaj. Tot drept este că arbitrii ne-au scos din poartă două goluri valabile. Dacă ajungeam în prelungiri cred că ne calificam dar acum e istorie, vorbim degeaba. La Jocurile Olimpice șianse mai sunt de calificare. Depinde mult de adversarele pe care le vom avea la turneul de calificare. Eu cred că vom scăpa de Rusia și atunci orice este posibil. Dacă în teren vor fi Neagu, Ungureanu, Vizitiu atunci avem șianse reale, în caz contrar șiansele sunt minime".

"Ne menținem obiectivele"

Berbecaru crede că moralul handbalistelor de la Oltchim care au participat la Campionatul Mondial se va reface până la debutul în grupele principale ale Ligii Campionilor: "Fetele au timp suficient să își revină după eșecul de la mondiale. Noi jucăm primul meci din Liga Campionilor în februarie. În plus, la Oltchim sunt și alte handbaliste care nu au fost la națională. În opinia mea Vetkova trebuia păstrată în lotul Rusiei pentru că postul de pivot este singurul care nu este acoperit total la rusoaice. Acolo Bodnieva trebuie să ducă tot greul și trebuie ținut cont de faptul că are și ea o vârstă". În ciuda zvonurilor, Oltchim nu se va despărți de nicio handbalistă în pauza competițională. În plus, la lot a fost rechemată Daniela Bădeanu, jucătoare care în ultimii ani a fost împrumutată la HC Zalău. "Am readus-o în lot pe Daniela Băbeanu, care a fost împrumutată la Zalău, dar nu se pune problema să renunțăm la cineva. Avem 18 jucătoare valide, poate să încercăm să aducem, nu să renunțăm. Dacă ar fi să ne gândim la aducerea unei jucătoare, sau două, ar fi vorba de valoare, pentru a ne ajuta în Liga Campionilor. Or, jucătoarele de valoare au evoluat deja în Liga Campionilor și nu le-am mai putea folosi în această ediție", a declarat președintele CS Oltchim, Petre Berbecaru.

Voina, demis de la națională?

Președintele FRH, Cristian Gațu, a declarat după meciul contra Croației că nu exclude să-l demită pe selecționerul Voina și să numească un antrenor străin: "Toți suntem vinovați pentru acest rezultat, inclusiv eu. M-a deranjat atitudinea echipei în primul rând. Am avut și doar opt zile pentru pregătirea CM. Am fost remorca Oltchimului și din păcate minusul de la Mondiale se poate răsfrânge acum și asupra clubului. Aducem un antrenor din străinătate. Gata și cu Voina, dar și cu Tadici, care văd că s-a transformat în lider de sindicat. La vremuri noi, mergem în haine noi."

Vlad Soare

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...