Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Două victorii și o remiză pentru tricolore

08 Dec 2011

România a învins Tunisia și Cuba și a reu șit doar un egal cu Japonia elevele lui Voina sunt calificate în optimi dar prestează un handbal slab

Naționala de handbal feminin a României a debutat cu dreptul la Campionatul Mondial de handbal feminin din Brazilia, chiar dacă nu a prestat un joc foarte convingător. Tricolorele au trecut la debut de Tunisia, cu scorul de 30-28. Tunisia s-a ținut scai de românce pe care le-a surprins printr-un joc combativ și a condus la pauză cu 15-14. În partea a doua a meciului situația a devenit periculoasă pentru tricolore. Handbalistele din Africa au jucat din ce în ce mai bine și, când mai erau numai 15 minute din meci, Tunisia avea trei goluri avans: 22-19. Au urmat cinci minute magice pentru românce care au punctat de cinci ori consecutiv și au răsturnat situația. Finalmente a fost un succes chinuit, care a asigurat două puncte importante României. În meciul contra Tunisiei, pentru echipa noastră au evoluat:  Pâslaru (5 intervenții din 20 aruncări), Tolnai (10/23), Fiera (8), Nechita (6), Chirilă (5), Ardean-Elisei (4), Brădeanu (4), Chintoan (3), Amariei, Manea, Curea, Tivadar, Băbeanu. Nu au fost utilizate: Farcău, Vărzaru, Cartaș. Eliminări: Chintoan, Băbeanu, Ardean-Elisei (2).

Nici în cea de-a doua partidă jocul tricolorelor nu a impresionat, chiar dacă adversarul a fost unul slab, Cuba. Adversarele româncelor au condus până în minutul 9 după care România a preluat conducerea ostilităților și a intrat la cabine cu un avantaj reconfortant: 20-14. În partea a doua a întâlnirii turația motoarelor a scăzut și Voina a rulat întreg lotul pe care l-a avut la dispoziție. Echipa noastră a avut și zece goluri diferență dar s-a impus la final cu doar 33-27. Pentru România au evoluat: Tolnai (8/22), Pâslaru (5/18) - Farcău (5), Vărzaru (5), Chirilă (5), Băbeanu (5), Ardean-Elisei (3), Tivadar (2), Chintoan (2), Curea (2), Fiera (2), Amariei (1), Cartaș (1), Brădeanu, Nechita.

Bomba din Japonia

În etapa a III-a, Elisei și compania au jucat contra Japoniei, formație care fusese învinsă clar în precedentele două meciuri și era pe ultimul loc al clasamentului. Absențele din lotul român s-au văzut foarte bine. După Neagu, Vizitiu, Gâlcă sau Ungureanu, rămase acasă, nu au putut juca nici Manea și Meiroșu și România s-a descurcat greu, chiar dacă în față a avut un adversar modest. Niponele și-au dat seama că nu pot face față din punct de vedere tehnic și au impus un joc cu tempo ridicat. Româncele au intrat în capcana lor și au gre șit o sumedenie de mingi. După ce Japonia a condus cu 12-11 cu trei minute înainte de pauză, elevele lui Voina au răsturnat scorul și au intrat la cabine în avantaj minim, 13-12. Debutul reprizei secunde a fost unul bun pentru echipa noastră. România s-a distanțat treptat și cu zece minute înainte de final avea șase goluri avans. Nici cel mai înrăit parior nu ar fi mizat, probabil, pe o revenire a Japoniei numai că, gol cu gol, niponele au redus handicapul și au marcat în ultima secundă pentru 28-28. Naționala antrenată de Voina și-a trecut în cont un rezultat ru șinos care, însă, ar putea să nu conteze deloc în economia optimilor de finală, în condițiile în care Japonia are șianse minime să treacă în faza următoare a competiției. Pentru România în teren au fost: Tolnai (5 intervenții din 22 aruncări), Pîslaru (0/11) - Ardean-Elisei (9), Chintoan (4),  Amariei (4), Brădeanu (3), Chirilă (3), Vărzaru (2), Nechita (2), Băbeanu (1), Curea, Tivadar.

Ru șine spălată cu Brazilia?

După încălzirea din meciurile cu Tunisia, Cuba și Japonia, tricolorele au parte în etapa a IV-a de un adversar puternic, Brazilia. Naționala care organizează mondialele are punctaj maxim și a trecut fără drept de apel de una dintre favoritele la cucerirea de medalii, Franța. Partida va avea loc joi, de la ora 23.45. În ultima partidă din Grupa C, România va întâlni Franța, sâmbătă de la ora 21.15.

Voina a contabilizat greșelile

Tehnicianul principal al naționalei feminine, Radu Voina, a contabilizat greșelile pe care le-au comis tricolorele în meciul contra Japoniei: "Am obținut o remiză neașteptată, iar după aspectul jocului, nu cred că am fi meritat mai mult, de și au fost și momente bune, față de primele două jocuri. Totu și, am avut 17 greșeli, mingi pierdute și greșeli din partea unor jucătoare consacrate, la care nu mă așteptam. Acest rezultat nu ne pică bine, sigur că este demoralizator, iar aici departe, nu prea are cine să ne încurajeze. Dar, mâine avem o zi liberă, sper să ne liniștim și să ne gândim bine ce avem de făcut. Rezultatul de astăzi nu schimbă cu nimic planul nostru de a învinge în meciurile cu Brazilia și Franța, iar acum e și mai important. Fetele au vrut foarte mult să câștige, dar acele greșeli de care pomeneau ne-au afectat".

Manea și Meiroșu, ușor accidentate

Radu Voina nu a putut conta în meciul contra Japoniei pe serviciile a două handbaliste de bază, Oana Manea și Adina Meiroșu. Oana s-a accidentat încă de la meciul de debut, contra Tunisiei, în timp ce Adina a suferit o accidentare la genunchi chiar la ultimul atac din meciul contra Cubei. "Din păcate, și absența Oanei Manea și a Adinei Fiera ne-a afectat mult și nu doar la nivelul jocului, ci și a încrederii. Nu avem vești bune încă în privința lor, sperăm să se recupereze cât mai repede", a declarat Voina.

Neagu crede în tricolore

Marea absentă de la mondialele din Brazilia, Cristina Neagu, are încredere, în continuare, în colegele sale de la națională, în ciuda rezultatului slab cu Japonia: "Nu sunt supărată. Din fericire, nu fac parte din acea categorie de români care critică echipa națională. Asta e principala problemă, jocul nu ne iese așa cum ne dorim cu toții. Nu e mare tragedie că am făcut un egal cu Japonia. Ce e mai dureros e că jocul nu ne-a ie șit în cele 3 meciuri de până acum. Sinceră să fiu, mi se pare că ambele faze ale jocului nu funcționează la parametri normali. Dăm goluri ușoare pe contraatac, dar luăm goluri ușor, tot pe contraatac, după atacuri poziționale. Nu e nici prima, nici ultima dată când ni se întâmplă asta, am trecut și eu prin asta. Când ceva începe prost, se termină și mai prost. Nu reușești să schimbi nimic în momentele alea. Mă refer aici la meciul de azi. Meciurile cu Franța și Brazilia vor arăta altfel. Abia acum încep meciurile adevărate pentru noi. Am mers la CM și cred că indiferent ce adversari vom întâlni de acum încolo, important e să jucăm așa cum trebuie și să fim mulțumite de joc. Cel mai mult trebuie să lucrăm la psihic. Multe nu se pot schimba, sunt doar două zile la dispoziție. Îmi doream enorm să fiu în teren în Brazilia, alături de fete, dar din păcate mai am de stat. Nu șitiu cât mai durează recuperarea. În ianuarie voi merge din nou la control în SUA. Am avut la umăr ceva mult mai grav decât ce se preconiza înainte de operație. Mai pe înțelesul tuturor am avut o gaură în umăr, iar cartilagiul care trebuia să fie acolo era zburat de mult timp. Recuperarea poate dura și până la un an de zile."

Vlad Soare

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella