O învățătoare vâlceancă arestată pentru infracțiuni informatice în SUA

FURTURI. În ultimii ani, foarte mulți tineri din România s-au specializat în furtul de bani de pe carduri false, iar potrivit statisticilor, românii ocupau, până nu de mult, primele locuri la nivel mondial, la acest tip de infracționalitate. Din păcate, Râmnicu Vâlcea este cunoscut pe întreg mapamondul ca un " centru internațional al hackerilor" , fapt pentru care a obținut numele de " Hackerville" . Hackerii nu acționează însă doar pe plan local, Vâlcea " exportând" hackeri și peste hotare, în SUA în mod special. De curând, mai exact în data de 13 ianuarie 2012, o vâlceancă, de 33 de ani, Miruna Lixandru, învățătoare în municipiu, a fost arestată în statul Florida pentru posesie de permis de circulație și carduri false.

Miruna Lixandru era învățătoare la Școala Nr. 3 " Spiru Haret" , care este o structură a Grupului Școlar " Nicolae Pleșoinau" din Rm. Vâlcea. Înainte de a preda la " Spiru" , Miruna a profesat la șicoala cu clasele I-IV din comuna vâlceană Păușești-Măgla și, de unde a fost nevoită să plece, deoarece postul ei a fost desființat pentru că nu mai existau suficienți copii pentru a forma o clasă. " Învățătoarea și-a luat concediu fără plată în perioada noiembrie 2011- februarie 2012, motivând că are probleme de sănătate, respectiv cancer la sân, și e nevoită să meargă la un tratament în America. Nu este prima dată când își ia concediu fără plată, ea invocând și atunci probleme de sănătate. Profesional vorbind, era apreciată și iubită de copii și foarte bine cotată. Cu toții am rămas uimiți când am aflat că a fost arestată, negândindu-ne nici un moment că ar fi capabilă de așa ceva" , ne-a declarat inspectorul șicolar Ana-Maria Floroiu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Vâlcea.

Din informațiile pe care le deținem până în acest moment, Miruna Lixandru, care a fost arestată în Orange County, Florida, în data de 13 ianuarie 2012 și dusă în arest preventiv, a cerut prin avocatul său extrădarea, ce însă nu i-a fost acordată de instanțele americane. După cum se șitie, în practica judiciară românească există obiceiul ca hakerii români să fie judecați în stare de libertate, lucru ce contravine legislației americane.

 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...