Proxeneții puși în libertate atacă din nou

 SPAIMĂ. Imediat după 1990, Brezoiul și-a căpătat faima de oraș al proxeneților și al tinerelor de moravuri ușoare. Sărăcia, lipsa locurilor de muncă, dar și dezinteresul autorităților au făcut ca această zonă să se transforme, de-a lungul anilor, într-un loc unde degradarea morală este la ea acasă. La Brezoi, proxenetismul are o istorie îndelungată, iar " peștii" s-au îmbogățit peste măsură, nu au respect pentru nimeni și nimic și terorizează oamenii din localitate. Zilele trecute, o bandă de proxeneți, care face legea în Brezoi de ani de zile, a făcut scandal într-o stație PECO, iar unul dintre ei a băgat cuțitul într-un tânăr.

Oamenii legii dețineau de mai mult timp informații despre scandalagiii din Brezoi, iar în data de 18 ianuarie au descins în oraș pentru a proba activitatea infracțională a 6 tineri care sunt suspecți de comiterea unor fapte de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniștii și ordinii publice, distrugere, amenințare și lovire sau alte violențe. La acțiune, au participat și polițiști din cadrul Serviciului de Intervenție Rapidă.

În data de 13 ianuarie a.c., în stația Peco Gura Lotrului din Brezoi, a avut loc o încăierare între mafioți și localnici, care s-a lăsat cu victime. Un tânăr din Brezoi a fost lovit cu un cuțit în antebrațul mâinii stângi de către Vasile Venus Cristea, de 26 ani, din orașul Brezoi. Tânărul rănit a fost transportat la spitalul din Brezoi, fiind diagnosticat cu " plagă tăiată transfixiantă zona mediană antebraț mâna stângă" .

Astfel, la data de 18 ianuarie a.c. a fost emisă, de către polițiști, ordonanța de reținere pentru 24 de ore pe numele lui Vasile Venus Cristea, de 26 ani, Alexandru Cătălin, de 32 ani și Laszlo Toth, toți din orașul Brezoi, urmând ca la data de 19 ianuarie a.c., aceștia să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, iar ceilalți 3 participanți la scandal urmând să fie cercetați în stare de libertate. Cei trei infractori reținuți sunt în prezent încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Vâlcea. Infractorii sunt cercetați în șiapte dosare de ultraj, lovire și furt.

Proxeneți cu acte-n regulă

Vasile Venus Cristea a fost reținut în anul 2009 de procurorii DIICOT pentru că făcea parte dintr-o amplă rețea de traficanți de carne vie. În urma cercetărilor desfășurate în perioada 2008 - 2009 de procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Vâlcea și ofițerii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, a fost documentată activitatea unei importante rețele infracționale specializată în racolarea, găzduirea, transportarea și exploatarea sexuală a peste 12 tinere, dintre care 4 minore, plasate în special în parcările de TIR de pe Valea Oltului, în imediata apropiere a municipiului Rm. Vâlcea, dar și în străinătate.

În septembrie 2008, brezoienii s-au răsculat împotriva mafioților care îi terorizau de ani de zile, aceia și scandalagii și infractori, care acum, pu și în libertate, fac din nou legea în orașul Brezoi. Marți, 2 septembrie 2008,  zeci de oameni s-au adunat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi, curio și să afle care va fi decizia oamenilor legii în cazul celor 16 mafioți locali care, ani de zile, au terorizat populația. Majoritatea celor ce fac parte din această bandă de răufăcători sunt originari din Orșova, județul Mehedinți, iar cetățenii spun că, de când au venit aici, au făcut numai orori. Mai mult, ei au fost adu și în Brezoi de un localnic, Romeo Grigorescu, care i-a ajutat, spun gurile rele, să intre în fel de fel de afaceri dubioase.

MAGDA POPESCU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...