Un proxenet din Brezoi coordona activitatea de pe Valea Oltului din închisoare

 INFRACTORI. Este deja de notorietate că, de și deținuții nu au voie să dețină telefoane mobile după gratii, mulți au asemenea aparate și, mai mult decât atât, au acces la internet, dovadă a faptului că eforturile autorităților de a stăpâni acest fenomen în penitenciare nu sunt suficiente. Așa a făcut, se pare, și Venus Cristea, care în ciuda faptului că se află încarcerat a coordonat o activitate de proxenetism la Brezoi, chiar sub ochii autorităților.

La sfârșitul săptămânii trecute, doi proxeneți din Brezoi au fost ridicați de trupele speciale ale Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea și de procurorii D.I.I.C.O.T. "Biroul Teritorial Vâlcea. Venus Cristea "26 de ani și Laura Cristea "24 de ani, soț și soție, sunt acuzați de oamenii legii de trafic de persoane, în special de minore. " Victimele erau  exploatate sexual pe raza județului Vâlcea, pe Valea Oltului, iar clienții erau racolați, în special, din rândul cunoscuților sau din restaurantele și barurile cu program de noapte din zonă" "se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea. Ca urmare, oamenii legii au descins la locuința celor doi învinuiți din Brezoi, pentru a pune în executare mandatele de aducere. Polițiștii și procurorii DIICOT au aflat că cei doi soți proxeneți, în vara anului trecut, au racolat mai multe tinere, printre care și o minoră de 17 ani, pe care, prin amenințări și acte de violență, le-au obligat să se prostitueze pe Valea Oltului, iar banii câștigați din această activitate și i-au însu șit în totalitate. Din primele estimări, se pare că Venus și Laura Cristea au încasat de pe urma tinerelor exploatate sexual nu mai puțin de 30.000 de euro, bani cu care și-au luat o casă în orașul Brezoi și un autoturism. Dacă Laura Cristea a fost ridicată de mascați, soțul său, Venus Cristea, se afla deja încarcerat la Penitenciarul Coliba și. Trebuie să menționăm că, din câte se pare, Venus Cristea era cel care coordona de fapt întreaga activitate de proxenetism, iar acest lucru o făcea chiar din închisoare. Este deja de notorietate că, de și deținuții nu au voie să dețină telefoane mobile după gratii, mulți au asemenea aparate și, mai mult decât atât, au acces la internet, dovadă a faptului că eforturile autorităților de a stăpâni acest fenomen în penitenciare nu sunt suficiente.

Proxenet cu " șitate vechi"

Redactorii Vocea Vâlcii au mai relatat și în trecut faptele celor doi proxeneți din Brezoi. Scriam atunci că Vasile Venus Cristea a fost reținut în anul 2009 de procurorii DIICOT pentru că făcea parte dintr-o amplă rețea de traficanți de carne vie. În urma cercetărilor desfășurate în perioada 2008 "2009 de procurorii DIICOT "Biroul Teritorial Vâlcea și ofițerii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, a fost documentată activitatea unei importante rețele infracționale specializată în racolarea, găzduirea, transportarea și exploatarea sexuală a peste 12 tinere, dintre care 4 minore, plasate în special în parcările de TIR de pe Valea Oltului, în imediata apropiere a municipiului Rm. Vâlcea, dar și în străinătate.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...