Asociația Project IVI a investit 10000 de EUR în crearea infrastructurii care permite instruirea multor viitori ITiști la Vâlcea

Asociația Project IVI a început luni, 4 octombrie, cursuri gratuite de instruire în domeniul IT pentru participanți din Râmnicu Vâlcea care își doresc o calificare sau o recalificare.

Cătălin Vasile, inițiatorul acestui proiect, a ales cursurile Cisco CCNA și LPIC Essentials, cursuri care îi vor ajuta pe participanții serioși să se angajeze imediat după finalizare. Cisco CCNA sunt cursuri de rețelistică inițiate de Academia Cisco, divizia de educație a acestei corporații - lider de piață în fabricare de echipamente din acest domeniu. LPIC Essentials sunt cursuri care te învață să folosești sistemul de operare LINUX, folosit cu precădere pentru gestionarea serverelor (acele echipamente pe care sunt stocate programe care facilitează servicii precum pagini web, email, etc). Cursurile se desfășoară la Biblioteca Județeană Antim Ivireanul, care a susținut proiectul de la stadiul de idee.

”Eu nu sunt vâlcean, dar am ales să mă mut la Vâlcea și să inițiez acest proiect aici pentru că este un oraș cu foarte mare potențial. Am avut activitate didactică la Academia Cisco din Universitatea Politehnică București. Aici am format la cursurile Cisco CCNA atât oameni tehnici din domeniu, cât și persoane de la facultatea de litere sau muncitori necalificați din domeniul construcțiilor. Așa mi-am dat seama că oricine poate să învețe, dacă are motivația potrivită. Scopul final este ca studenții noștri să finalizeze cursurile, să își dea examenele de certificare și să meargă la interviuri la firmele partenere. Dacă și-au însușit noțiunile și trec de interviul tehnic, ei vor fi angajați în Râmnicu Vâlcea, fie prin lucru la distanță, fie prin deschiderea unui sediu în Râmnicu Vâlcea.”, declară Cătălin Vasile, reprezentant al Asociației Project IVI și lectorul cursurilor.

În cadrul primei etape a “Project IVI”, care se derulează în perioada octombrie 2021 – iunie 2022, asociația a amenajat în incinta Bibliotecii Județene Antim Ivireanu un laborator de informatică cu echipamente moderne, pe care toți cei 34 de cursanți vor exersa practic. În semestrul I ei vor urma cursurile CCNA1 si LPIC Essentials, iar în semestrul II CCNA2 si CCNA3, urmând ca pe timpul verii să aibă parte de internship-uri și interviuri de angajare. De asemenea, cursanții care au nevoie de ajutor cu limba engleză, vor face meditații cu Alexandra și Irina, eleve la CN Mircea cel Bătrân. Aceste meditații sunt posibile datorită sprijinului Fundației Alex Tache.

De la începutul acestui an, inițiatorul proiectului a investit 10.000 de EUR pentru a înființa asociația, pentru a crea parteneriatele cu firmele de IT și pentru a crea infrastructura necesară.

*****
Despre Asociația Project IVI
Initiativa Valcea Inoveaza (Project IVI) are ca scop calificarea și recalificarea forței de muncă din Vâlcea pe filiere ale domeniului IT, dar și atragerea investitorilor de profil în județ.
Cursurile sunt ținute de Cătălin Vasile. Absolvent al Facultății de Automatică și Calculatoare – UPB, acesta a mai predat atât în mediul privat, cât și în mediul universitar la stat.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...