Incidența COVID-19 pe localități în Vâlcea. Horezu are rata de incidență 6,23. Alte două localități între 4 și 6

Instituția Prefectului – Județul Vâlcea informează că, potrivit Hotărârii nr. 61 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vâlcea, aprobată în ședință extraordinară, astăzi, 24 septembrie 2021, unitățile de învățământ din orașul Horezu, unde rata de incidență a trecut de pragul de 6 cazuri noi de îmbolnăvire la 1.000 de locuitori, vor funcționa, de luni, 27 septembrie, după scenariul 2.

Acesta presupune participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și a elevilor din învățământul special, în timp ce cursurile pentru ceilalți elevi se vor desfășura în sistem online.

Tot astăzi, membrii CJSU Vâlcea au aprobat, prin Hotărârea nr. 60, și aplicarea măsurilor prevăzute în H.G. nr. 932/09.09.2021, cu modificările și completările ulterioare, pentru gestionarea pandemiei de Coronavirus (SARS-CoV-2) în localitățile din județ în care rata de incidență cumulată din ultimele două săptămâni este peste pragurile de 2, 3, 4 și 6 cazuri noi de îmbolnăvire la mia de locuitori. Aceste măsuri se vor aplica începând de mâine, 25 septembrie, ora 00:00.

Precizăm că, la momentul actual, în județul Vâlcea sunt 12 localități cu incidență mai mare de 2 și mai mică de 3/1.000 de locuitori (Păușești Otăsău, Vlădești, Malaia, Slătioara, Măldărești, Roșiile, Dăești, Tomșani, Făurești, Diculești, Șușani și Mihăești), 4 localități cu incidență între 3 și 4/1.000 de locuitori (Vaideeni, Ghioroiu, Costești și Pietrari), două localități cu incidențe între 4 și 6 cazuri noi /1.000 de locuitori (Stroești – 4,23 și Băile Govora – 5,55), în timp ce localitatea Horezu are o incidență de 6,23.

Vă reamintim, de asemenea, că prin Hotărârea nr. 58 a CJSU Vâlcea, începând cu data de 23 septembrie a.c. a fost reintrodusă obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice deschise din toate localitățile din județ în care incidența este mai mare de 3 cazuri noi la mia de locuitori. Hotărârile CJSU Vâlcea de astăzi pot fi consultate pe site-ul ISU Vâlcea:http://www.isuvl.ro/03.%20Interventie/CJSU/Hotarari%20CJSU.html.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...