Proiectele părintelui Petre Vețeleanu continuă. ”Un dar, o bucurie!”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, Parohia Trăistari, Protoieria Râmnicu-Vâlcea a finalizat construirea unei băi pentru o familie aflată în dificultate.

„De cele mai multe ori, peste trecerea la cele veșnice a unuia dintre noi se așterne în timp un ușor colb de praf, pe care încercăm periodic să îl înlăturăm prin aduceri aminte, pomeni sau pomeniri, dar atunci când acțiunile filantropice, izvorâte din dragoste sinceră și desăvârșită față de Dumnezeu și față de aproapele, rezistă și continuă, atunci simți în orice zi că fizic , chiar dacă nu mai este, trăiește prin ceea ce a lăsat în urma sa.

Așa este și povestea Parohiei Trăistari, atunci când pe data de 24 februarie 2021, după 2 săptămâni de boală și de suferința petrecute prin spitale, regretatul pr. paroh Vețeleanu Petre, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părintele nostru Varsanufie, preia un mare proiect social de întrajutorarea a 30 de persoane aflate în dificultate din Localitatea Crețeni, jud. Vâlcea, printre ei fiind și Maria Eleonora Duica, o elevă în clasa a-X-a, de la Liceul "I. C. Bratianu" din Drăgășani, cu foarte bune rezultate la învățătură, dar din nefericire dependentă de fotoliu rulant. Mergând acasă la ea, împreună cu cei responsabili de la Centru Social Crețeni, părintele Vețeleanu mi-a spus că trebuie sa îi construim urgent o baie!

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu și cu inițiativele unor oameni de suflet, am început construcția băii, care nu a fost facilă, dar astăzi un suflet bun, se bucură de un mic confort! Maria are propria baia, utilată conform necesităților ei locomotorii! Dumnezeu lucrează prin și cu oameni!!”– a precizat părintele Bogdan Brădeanu, Directorul Așezămintelor Sociale din cadrul Parohiei Trăistari, Protoieria Râmnicu-Vâlcea.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...