Săptămâna de inițiere „Bun venit la UVT” cuprinde zeci de evenimente și culminează cu Festivalul „UNIVIBES”, în prima zi a anului universitar

La Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), anul universitar începe pentru „boboci” cu Săptămâna de inițiere „Bun venit la UVT”, cu șapte zile înainte de începutul activităților didactice (20 – 26 septembrie 2021). Pe parcursul acestei săptămâni, studenții înmatriculați în anul întâi în cadrul programelor de studii universitare de licență sunt așteptați la UVT pentru a descoperi ce înseamnă să fii student, cum funcționează mediul universitar și ce oportunități au din această postură.

Rectorul UVT, Prof.Univ.Dr. Marilen Gabriel Pirtea: „Îi așteptăm de astăzi pe toți studenții din primul an să participe la evenimentele din calendarul Săptămânii de inițiere „Bun venit la UVT”, care cuprinde evenimente introductive și de acomodare, sesiuni de informare, sesiuni de consiliere și orientare în mediul universitar, tururi ale municipiului Timișoara și vizite la instituțiile culturale din oraș, activități de teambuilding, evenimente culturale, conferințe, dezbateri, expoziții, spectacole de teatru, proiecții de film. Nu în ultimul rând, vom oferi și un program unic, în seara de 27 septembrie, prin concertele din agenda Festivalului UNIVIBES. Vă așteptăm să intrați în atmosfera specială creată prin vibrația începutului de an universitar.”

În cadrul activităților pregătite special pentru „boboci”, aceștia vor afla mai multe despre universitate și modul în care ea funcționează, despre programul lor de studii, despre drepturile și oportunitățile pe care au ca studenți UVT, despre cadrele didactice cu care vor interacționa, despre orar și multe alte informații utile.

De asemenea, studenții vor avea ocazia să descopere Timișoara și instituțiile ei culturale și să participe la o serie întreagă de evenimente cultural-artistice, cunoscând de acum, cu mai multe detalii, tot ce se poate descoperi sub genericul „La UVT, Cultura este Capitală!”.

Săptămâna de inițiere la UVT urmărește facilitarea tranziției de la mediul preuniversitar la mediul universitar pentru studenții înmatriculați în anul întâi al ciclului de studii universitare de licență, prin organizarea de evenimente de consiliere, orientare, inițiere, prezentare, acomodare, integrare și sprijin a acestora pe durata săptămânii de dinaintea începutului anului universitar. Activitățile organizate în cadrul Săptămânii de inițiere la UVT sunt de tipul:

· workshopuri/ateliere de prezentare a facultăților/departamentelor UVT sau a diverselor instituții de interes pentru ei din municipiul Timișoara;

· sesiuni de formare pentru dezvoltarea unor competențe transversale necesare sistemului de învățământ universitar;

· prezentări ale diverselor instituții sau facilități de care se pot bucura în UVT sau în municipiul Timișoara;

· conferințe cu diverse personalități din lumea științifică, culturală sau sportivă;

· vizite la diverse obiective culturale din oraș;

· tur ghidat al municipiului Timișoara;

· participare la evenimente culturale/educaționale în parteneriat cu instituțiile culturale din oraș;

· activități de teambuilding.

Programul Săptămânii de inițiere la UVT din anul universitar 2021-2022, atât cel general, cât și cel pentru fiecare facultate în parte, este disponibil pe pagina WEB dedicată acestui desfășurător.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...