RĂZBOIUL PUZ-URILOR se mută în instanță! Consilierii PNL și USR-PLUS ar putea plăti 200.000 euro despăgubiri

Dezvoltatorii imobiliari din Râmnicu Vâlcea stau la mâna consilierilor locali, așteptând să fie votate și aprobate PUZ-uri care ar duce la dezvoltarea municipiului. Este și cazul firmei ROMEO IMPEX COM, condusă de omul de afaceri Romeo Iliescu, căreia i-a fost respins proiectul de hotarare privind aprobarea documentatiei de urbanism „PUZ si RLU – Construire locuinte colective cu spatii comerciale la parter, mun. Rm. Valcea, bulevardul Tudor Vladimirescu nr.5B, initiator: Romeo Impex Com SRL” fără vreo explicație clară, în timp ce alte PUZ-uri ale altor oameni de afaceri au trecut.

Consilierii PNL și USR, chemați în judecată

Omul de afaceri Romeo Iliescu, unul dintre cei mai importanți contributori la bugetul local, prin taxe și impozite, de milioane de euro, a decis să-I acționeze în judecată pe consilierii locali PNL și USR PLUS, care s-au opus, în mod nerezonabil, aprobării PUZ-ului, care i-ar fi permis să construiască P + 9, exact cum a fost emis și certificatul de urbanism.
În cererea de chemare în judecată, societatea ROMEO IMPEX COM solicită: ”• anularea hotararii Consiliului local al municipiului Rm. Valcea intrunit in sedinta ordinara din 27.08.2021 cu privire la punctul suplimentar 3 al ordinii de zi prin care s-a respins proiectul de hotarare privind aprobarea documentatiei de urbanism „PUZ si RLU – Construire locuinte colective cu spatii comerciale la parter, mun. Rm. Valcea, bulevardul Tudor Vladimirescu nr.5B, initiator: Romeo Impex Com SRL”;
• obligarea Consiliului local al municipiului Rm. Valcea la emiterea unei hotarari a de aprobare a documentatiei de urbanism „PUZ si RLU – Construire locuinte colective cu spatii comerciale la parter, mun. Rm. Valcea, bulevardul Tudor Vladimirescu nr.5B, initiator: Romeo Impex Com SRL”;
• obligarea, in solidar, a paratilor la plata de despagubiri pentru prejudiciul creat prin refuzul nejustificat de a adopta hotararea de aprobare a documentatiei de urbanism, pe care le evaluam la 200.000 Euro pentru fiecare luna de intarziere, prejudiciu justificat de cresterea preturilor materialelor de constructii si beneficiul nerealizat prin intarzierea investitiei, incepand cu data refuzului nejustificat si pana la data adoptarii hotararii de aprobare a documentatiei de urbanism precizate”.

P + 9, conform certificatului de urbanism

Societatea ROMEO IMPEX COM S.R.L. este inițiatoarea proiectului „CONSTRUIRE LOCUINTE COLECTIVE CU SPATII COMERCIALE LA PARTER, Ramnicu Valcea, Bulevardul Tudor Vladimirescu nr.5B, jud. Valcea” pentru care a fost eliberat certificatul de urbanism nr.43/50763/13.01.2020.
Dupa etapa informarii si consultarii publice subscrisa a depus toata documentatia de urbanism P.U.Z. si R.L.U. la Primaria Rm. Valcea in vederea initierii unui proiect de hotarare de Consiliu local de aprobare a acesteia.
Desi aprobarea documentatiei de urbanism „PUZ si RLU – Construire locuinte colective cu spatii comerciale la parter, mun. Rm. Valcea, bulevardul Tudor Vladimirescu nr.5B, initiator: Romeo Impex Com SRL” a fost inscrisa de mai multe ori pe ordinea de zi a sedintelor ordinare ale Consiliului local al municipiului Rm. Valcea, el a fost respins de fiecare dată.
Blocarea dezvoltatorului imobiliar, prin nevotarea PUZ-ului, este cu atât mai de neînțes, dacă citești cu atenție certificatul de urbanism emis. În documentul din data de 15.01/2019 se specifică clar care este regimul tehnic. ”Zonă pentru instituții și servicii de interes general, regim de înălțime 2S+P+8-9E”.


Cristian Buican, chemat martor în instanță

Liderul PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, este și el chemat în instanță, în acest dosar, în calitate de martor. Dezvoltatorul imobiliar consideră importantă mărturia președintelui PNL Vâlcea cu privire la modul cum votează consilierii PNL în ședințele de Consiliu Local.
”Refuzul emiterii a unei hotarari de aprobare a PUZ-ului si RLU reprezinta un exces de putere al organului competent, fiind nejustificat si discretionar.
De exemplu, este de notorietate faptul ca, atat presedintele organizatiei judetene a Partidului National Liberal, cat si cel al USR-PLUS, s-au exprimat public in sensul ca reprezentantii partidelor lor in Consiliul Local nu vor vota PUZ-uri, cel de la PNL amenintandu-i chiar cu sanctiuni in caz de neconformare.
In activitatea lor consilierii locali trebuie sa aiba in vedere legalitatea si interesul comunitatii pe care o reprezinta. O astfel de conduita a consilierilor locali in functie ar fi vadit nelegala si imorala, in raport de atributiile lor prevazute de lege si de obligatia asumata prin juramantul prevazut de art.117 alin.(1) din Codul administrativ”, se arată în cererea de chemare în judecată.


Precedent important: Uncle Sam a câștigat în instanță într-o situație similara

Un caz mai puțin mediatizat al fost cel al firmei Uncle Sam, care în anul 2011, a dat în judecată primăria Râmnicu Vâlcea, pe considerente similare și a câștigat. Așadar, Uncle Sam cheamă în judecată primăria pentru a o obliga la avizarea favorabilă a planului urbanistic de detaliu pentru construirea unui centru de consultanță chiar la intrarea în parcul Zăvoi, de pe strada Știrbei Vodă. Instanța de judecată a dat cțștig de cauză firmei privat, obligând municipalitatea să avizeze favorabil planul urbanistic de detaliu pentru construirea respectivului centru, care între timp, a și fost construit.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...