Dezmebrari-Piese-Auto.ro: Cum pot soferii fi mult mai responsabili cu propriile masini?

Traim intr-un secol al vitezei dintr-o multitudine de puncte de vedere, insa nu este de mirare avand in vedere modul in care se deruleaza vietile noastre de zi cu zi in acest stil de viata modern. Mai mult decat atat, nu mai reprezinta niciun fel de secret faptul ca suntem dependenti de masini mai mult ca oricand. O masina reprezinta o investitie facuta in general pe termen mediu sau lung, de aceea ingrijriea acesteia trebuie sa devina o prioritate pentru orice conducator auto. Dincolo de intrtinerea corespunzatoare a componentelor, in ecuatie intra desigur si conduita soferului, care poate avea un impact major asupra duratei de viata a masinii. Trebuie insa tinut cont de faptul ca partile componente ale masinii sunt produse cu o durata de viata limitata, astfel ca mai devreme sau mai tarziu vor trebui inlocuite cu altele noi.
Intretinerea corespunzatoare a masinii este un proces ce merge mult mai departe de igienizare atunci cand dorim sa ne dorim sa o pastram functionala pentru vreme cat mai indelungata. In acest sens, expertii de la Dezmembrari-Piese-Auto.ro ne ofera cateva sfaturi utile cu privire la modul in care putem fi mult mai responsabili cu propriile autovehicule. Iata cum!

Inlocuirea la timp a pieselor ce dau semne clare de uzura

Asa cum bine stim, masinile sunt alcatuite dintr-o complexitate de mecanisme si piese auto a caror durata de viata depinde de o serie de factori ce au legatura cu comportamentul soferilor, dar si cu alti factori ce nu sunt in controlul acestora. Un mod prin care putem avea grija de masinile noastre este prin a inlocui intotdeauna la timp piesele si accesoriile auto ce prezinta semne de uzura. De ce? Pentru ca cu cat amanam mai mult inlocuirea acestora, cu atat exista riscul ca acestea sa duca la defectiuni mult mai mari si mai costisitoare. O solutie accesibila prin care se pot inlocui piesele uzate este prin alegerea celor obtinute in urma procesului de dezmembrari. Astfel, daca ai nevoie de o piesa auto obtinuta din dezmembrari pentru BMW, un singur click te desparte de aceasta.

Igienizarea corespunzatoare si constanta

Curatarea periodica a masinii nu este nici pe departe un moft, ci mai degraba o necesitate stricta atunci cand vorbim despre responsabilitatile fata de masina si despre prelungirea duratei de viata a componentelor acesteia. O masina igienizata in mod corect este o masina care va functiona perfect pentru vreme indelungata. Neglijata pentru mai mult timp, murdaria atrage dupa sine uzura si deteriorare. Nu este necesar sa cureti masina zilnic, insa daca observi urme de murdarie, este indicat sa o indepartezi cat mai curand posibil.

Adoptarea unei conduite potrivite in trafic

Conduita sau comportamentul pe care il avem in trafic poate de asemenea sa aiba un impact major asupra duratei de ciata a componentelor masinii. Astfel, in schimbul adoptarii unui stil de condus agresiv in trafic, este recomandat sa il alegem pe cel preventiv, care nu doar ca inseamna un plus de siguranta in trafic, insa piesele masinii nu se vor uza niciodata prematur.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...