VÂLCEA. Activitate preventivă în cadrul campaniei „M.A.I. etic, M.A.I. integru!”

21 Iul 2021

În contextul manifestărilor prilejuite de organizarea Târgului anual de Sfântul Ilie în comuna Titești, județul Vâlcea, polițiștii Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea, împreună cu lucrători de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea – Posturile de Poliție ale comunelor Titești și Boișoara au desfășurat activități cu caracter preventiv în cadrul campaniei naționale de promovare a integrității ”M.A.I. etic, M.A.I. integru”.
Scopul campaniei este conștientizarea personalului Ministerului Afacerilor Interne și a cetățenilor asupra consecințelor implicării în fapte de corupție și încurajarea semnalării unor astfel de fapte.

Activitatea a constat în realizarea unor întâlniri cu tematică anticorupție cu cetățenii comunei Titești - beneficiari ai serviciilor publice oferite de structurile M.A.I., aflați în Târgul anual de Sfântul Ilie.

Cu această ocazie, participanții prezenți la manifestări au fost informați cu privire la competențele legale ale D.G.A., infracțiunile de corupție prevăzute de Codul Penal, modalitățile de sesizare a faptelor de corupție, inclusiv prin intermediul serviciului Call-center anticorupție 0800.806.806, la care cetățenii pot sesiza infracțiunile de corupție de care iau cunoștință.
În cadrul activităților au fost distribuite materiale de informare cu tematică anticorupție având caracter preventiv.

De asemenea, au fost popularizate și datele de contact ale Serviciului Județean Anticorupție Vâlcea, cu sediul în municipiul Râmnicu Vâlcea, Str. Calea lui Traian nr. 95, județul Vâlcea, telefon 0250.703.260, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...