Taximetriștii se plâng că sunt hăituiți de Poliția Locală

 SCANDAL. Ședință cu scântei a taximetriștilor vâlceni. La sfârșitul săptămânii trecute, peste 100 de șioferi de taxi s-au adunat la Sala Sindicatelor pentru a- și exprima nemulțumirea față de atitudinea autorităților locale. Ei se plâng că sunt hăituiți de polițiștii locali, care-i amendează zilnic cu sume extrem de mari. Mai mult decât atât, taximetriștii le reproșează autorităților locale că nu au făcut suficiente locuri de parcare pentru câte licențe de taxi au dat, dar și că infrastructura rutieră este la pământ.

La întâlnirea organizată la Sala Sindicatelor au fost prezenți șieful Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, comisarul Cătălin Oprescu, senatorul liberal Emilian Frâncu și președintele Sindicatului Taximetriștilor, Amedeo Ro șianu. De și șiedința a început într-un mod pașnic, spiritele s-au încins pe parcurs, cei peste 100 de taximetriști prezenți aducând reproșuri atât conducerii Primăriei Râmnicului, cât și polițiștilor. Ei susțin că primesc amenzi foarte mari și de multe ori nejustificate, iar că primarul Romeo Rădulescu a trimis polițiștii locali să-i hăituiască în tot orașul. Din păcate, din partea Primăriei Râmnicului nu a fost nimeni prezent pentru a răspunde la aceste acuzații.

"Rădulescu a avut nevoie de noi doar în campania electorală" - un taximetrist

Unul dintre taximetriștii nemulțumiți ne-a mărturisit că presiuni asupra taximetriștilor se fac de foarte mult timp, dar în ultima perioadă mai mult ca niciodată. Acesta susține că sunt urmăriți de polițiștii locali, iar la cea mai mică abatere sunt amendați și batjocoriți de aceștia. " Suntem buni numai în campaniile electorale, atunci când vin toți politicienii la noi să ne ceară să-i susținem. Îmi aduc aminte că nu mai departe de anul trecut a venit primarul Rădulescu și ne-a cerut să-l ajutăm în campanie. Mulți dintre noi au făcut acest lucru, iar acum el ne hăituiește. A pus Poliția Locală pe noi și ne amendează de ne rup. Ăștia de la primărie sună până și Poliția Rutieră să vină să ne amendeze. Chiar eu am pățit-o când a venit un polițist de la rutieră să mă amendeze pentru că primise o sesizare de la primarul Rădulescu. Ne amendează că suntem prea mulți în stație, peste numărul de locuri. Păi, întreb eu, în primul rând de ce au dat atâtea licențe și în al doilea rând de ce nu fac atâtea locuri câte taxiuri? Am înțeles că acum caută tot felul de șimecherii să anuleze la licențe. Și îi trimit pe ăia de la Poliția Locală care sunt vai de capul lor, nici opt clase cred că nu au, și ne amendează câte 3 milioane lei vechi de îți vine să plângi. Suntem prea mici pentru ei" "ne-a spus taximetristul care a dorit să- și păstreze anonimatul.

Nemulțumiți de stațiile de taxi

Așadar, cele mai multe amenzi sunt primite de taximetriștii care depășesc numărul de ma șini în stații. Astfel, cei care nu staționează pe locurile special amenajate de Primăria Râmnicului sunt amendați drastic. Șoferii de taxi susțin că nu este vina lor că în Rm. Vâlcea sunt peste 1.000 de taximetriști la ora actuală, dar sunt nemulțumiți și de stațiile amenajate de primărie. Stația de taxi din centrul Râmnicului reprezintă cea mai mare problemă pentru taximetriști, ei susținând că este extrem de strâmtă și că nu pot ie și la comenzi. " Stațiile nu sunt făcute cu cap. Cel puțin cea din centrul Râmnicului este extrem de proastă. Acolo dacă ia foc o ma șină, ia foc toate pentru că nu putem ie și. Stăm la coadă și ore în șir pentru că nu ne-au dat posibilitatea de a ie și din rând. Suntem prin și la mijloc. Mai sunt stațiile din Ostroveni care la fel sunt făcute prost. Ne-au făcut stații chiar lângă parcările private și suntem nevoiți să plecăm de pe loc pentru a-i lăsa pe oameni să plece din parcări. Și sunt multe altele de acest gen. Nu cred că este vreo stație care să nu ne dea bătăi de cap în Râmnic" "ne-a declarat taximetristul.

Polițistul Boldu, un alt dușman al taximetriștilor

Nici polițiștii rutieri nu au scăpat de furia taximetriștilor, aceștia din urmă reproșându-i comisarului Cătălin Oprescu că-l lasă pe agentul de poliție rutieră Liviu Boldu să-i urmărească și să le dea amenzi nejustificate. Din câte se pare, șioferii de taxi sunt sancționați drastic dacă ies din municipiul Rm. Vâlcea pentru a merge la o comandă în localitățile limitrofe Râmnicului. " La Budești ne amendează cel mai mult. S-au primit amenzi și de 10 milioane lei vechi pentru că așa vor ei. Legea este cu dus și întors și fiecare o înțelege cum vrea. Legea spune că nu ai voie să faci serviciu regim taxi în altă localitate decât în Rm. Vâlcea, unde ai licența. Dar eu dacă primesc o comandă la Budești, mă duc să iau un client care a apelat la serviciile mele și nu mă duc să stau în stația de la Budești. Pot să mă duc și în Pitești și în București pentru că sunt chemat de un client care vrea neapărat un taxi din Rm. Vâlcea. E polițistul Boldu care e un fel de haiduc și are un pitic pe creier cu taximetriștii. Stă pe la ie șirile din oraș și te oprește și amendează pentru orice" "ne-a mai spus taximetristul.

Reproșurile polițiștilor

De cealaltă parte, taximetriștii au fost certați de șieful Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, comisarul Cătălin Oprescu, acesta reproșându-le la rândul său că fac multe greșeli în trafic. El le-a dat câteva recomandări pentru a evita accidentele și i-a informat asupra schimbărilor rutelor rutiere ce vor avea loc în perioada imediat următoare. " Sunt și câteva mici șicane pe care dvs. taximetriștii le faceți frecvent și care deranjează ceilalți șioferi din trafic. De exemplu, întoarceți ma șina în intersecție jenând alți participanți în trafic, opriți în locuri nepermise, uitați să lăsați avariile aprinse când un client se dă jos sau urcă în ma șină și multe altele. Pe lângă asta lăsați clienții să coboare pe partea stângă, în carosabil și apoi avem parte de accidente. Numai în ultima săptămână am avut două accidente rutiere grave în care au fost implicați taximetriștii. Problema locurilor de parcare șitiu că vă doare, dar nu avem atâtea locuri de parcare pentru toată lumea vrea în centrul municipiului. Este o hotărâre de Consiliu Local care spune foarte clar că locurile de parcare în vederea executării activității de taximetrie sunt cele stabilite prin lege și hotărârea de consiliu" "a declarat comisarul Cătălin Oprescu. Prezent și el la întâlnire, senatorul Emilian Frâncu a spus că, în curând, vor avea loc schimbări în legea taximetriei și le-a cerut șioferilor de taxi din municipiul Rm. Vâlcea să vină cu propuneri pentru care el să le susțină în Parlamentul României. " Peste două săptămâni se va schimba legea taximetriei și am reu șit să venim cu multe îmbunătățiri pe care vi le voi prezenta. Eu v-aș ruga să veniți cu îmbunătățiri și cu amendamente că mai am ocazia să mai fac și alte propuneri înainte de votul final. De exemplu, trebuie întărit dreptul dvs. de a putea parca undeva, care nu vă este restricționat de Legea nr. 38, dar vă este restricționat de hotărârea Consiliului Local. Dacă mă convingeți că aveți dreptate, eu vă susțin până în pânzele albe" "a spus Emilian Frâncu. CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...