FOTO: ZECI de PERCHEZIȚII în Vâlcea la "hackeri"

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești - Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, împreună cu un procuror D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea, au efectuat 27 de percheziții domiciliare, la persoane bănuite de fraude informatice, spălare de bani, fals material în înscrisuri oficiale și trafic de droguri de risc.

La data de 7 iulie a.c., polițiștii au descins în 27 de locații din județul Vâlcea și din București, în vederea destructurării unui grup infracțional organizat, specializat în comiterea de fraude informatice, spălare de bani, fals material în înscrisuri oficiale, trafic de droguri de risc, fiind vizate 16 persoane.

În cadrul aceluiași dosar penal, au fost efectuate 2 percheziții domiciliare în Atena, Grecia, cu sprijinul autorităților elene.

În fapt, persoanele bănuite, până în luna iunie 2021, ar fi deschis cel puţin 120 de conturi bancare în Ungaria și cel puțin alte 100 de conturi bancare în Spania, Polonia şi alte ţări, prin intermediul cărora ar fi fost transferate şi, ulterior, retrase 2 milioane de euro, care ar proveni din comiterea de infracţiuni de fraudă informatică.

În urma perchezițiilor, a fost dispusă reținerea, pentru 24 de ore, a 8 persoane, 7 bărbați și o femeie, din județul Vâlcea.

Polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, peste 105.000 de euro, 20.300 de lei, ceasuri, telefoane, cartele, tablete, un pistol cu glonț, supus autorizării, 34 de fragmente vegetale și alte bunuri.

De asemenea, au fost puse în aplicare 16 mandate de aducere la sediul poliției.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, al polițiștilor din cadrul INTERPOL și Centrul de Cooperare Polițienească Internațională , iar suportul financiar și logistic a fost asigurat de către Eurojust și SELEC.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul structurilor de combatere a criminalității organizate din Pitești, București, Craiova, Alba, Olt, Gorj, Sibiu, al Serviciului Poliția Canină – D.G.P.M.B. și Serviciului Criminalistic Vâlcea, precum și al jandarmilor de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Vâlcea, Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei București și Gruparea de Jandarmi Mobilă „Fraţii Buzeşti” Craiova.

Cercetările sunt continuate de polițiști și procurori.
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...