Deputat Ana Loredana Predescu: "Trebuie să fim mai reticenți când vine vorba despre a vinde activele statului"

06 Iul 2021
"La lucrările Comisiei pentru industrii și servicii, am susținut consolidarea activelor și a companiilor din portofoliul statului, în detrimentul privatizării. Însă, în zadar.

Trag un semnal de alarmă pentru că ne situăm într-un moment extrem de delicat, post COVID, în care am văzut cum majoritatea statelor din UE și cele de la nivel mondial și-au schimbat strategia și comportamentul acestora este acela de a-și consolida activele și companiile de stat, lucru pe care cred că ar trebui să îl aibă în vedere și actualul Guvern.

Trebuie să fim mai reticenți când vine vorba despre a vinde activele statului pentru că nu trebuie decât să privim în urmă la modul în care s-au făcut privatizările în România, în ultimii 30 de ani.

Este important să ne dezvoltăm singuri obiectivele strategice în loc să le vindem pentru că nu le putem rentabiliza.

Proiectul de lege, care a fost votat de coaliția de guvernarea, constă în ANULAREA INTERDICȚIEI de înstrăinare a acţiunilor deţinute de stat la companiile şi societăţile naţionale, la instituţiile de credit, precum şi la orice altă societate la care statul are calitatea de acţionar, indiferent de cota de capital social deţinută, pentru o perioadă de 2 ani.

Totodată, se ANULEAZĂ și SUSPENDAREA, pentru o perioadă de 2 ani, a oricăror proceduri privind înstrăinarea acţiunilor deţinute de stat la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la alte societăţi la care statul are calitatea de acţionar, aflate în curs de realizare, cu excepţia operaţiunilor postprivatizare şi a operaţiunilor specifice privatizării, în cazul în care transferul dreptului de proprietate asupra acţiunilor deţinute de stat s-a realizat.

Mai există o șansă ca proiectul să nu primească votul în PLEN" a transmis deputatul Ana Loredana Predescu.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...