Deputat Ana Loredana Predescu: "Educația antreprenorială și financiară, de bază în școlile profesionale"

"Ca fost reprezentant al CONAF - Confederatia Nationala pentru Antreprenoriat Feminin și susținător al mediului de afaceri românesc, am depus la finalul acestei sesiuni parlamentare un proiect de lege care susține educația antreprenorială și financiară în învățământul profesional și tehnic.

Este un proiect de suflet pe care l-am realizat în consultare cu reprezentanți ai mediului de afaceri, cu profesori, părinți și elevi din învățământul profesional.

Concret, proiectul legislativ oferă oportunitatea elevilor din învățământul profesional și tehnic de a dobândi competențe antreprenoriale și financiare de bază, pe întreaga durată a anilor de studiu, pe care ulterior le pot folosi pentru a-și deschide propriile afaceri.

Un exemplu poate fi tânărul patiser care, în opinia mea, trebuie să cunoască datele necesare pentru a-și deschide propria patiserie. Să aibă informația necesară pentru a decide dacă va fi angajat, sau putem spune, propriul său stăpân!

Micile afaceri pot fi o soluție reală pentru redresarea economică, pentru stoparea ratei îngrijorătoare a șomajului și pentru asigurarea unei creșteri economice sustenabile pe termen lung.

Educația antreprenorială și financiară de bază în școlile profesionale este una dintre cele mai rentabile investiții pe care o poate face România: studiile arată că elevii și studenții care beneficiază de educație antreprenorială, au șanse de 3 până la 6 ori mai mari de a-și deschide o afacere ulterior, într-un anumit moment al vieții, comparativ cu cei care nu au acces la astfel de competențe.

Mulțumesc tuturor colegilor parlamentari care au rezonat cu proiectul și s-au alăturat inițiativei.

Potrivit INS, în România sunt peste 1,7 milioane de lucrători pe cont propriu sau de oameni care desfășoară activități independente.

Raportat la nivelul de instruire al celor care au ales să practice activități independente sau să înceapă o afacere, ori o activitate pe cont propriu, cei mai mulți au studii medii (liceu sau școală profesională), peste 832 de mii" a transmis deputatul de Brașov, Ana Loredana Predescu.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...