VÂLCEA. Percheziții la "hackeri". 27 de persoane au fost vizate

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești - Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Vâlcea au efectuat 11 percheziții domiciliare la persoane bănuite de fraude informatice și spălare de bani.

La data de 23 iunie a.c., polițiștii au descins în 11 locații din județul Vâlcea, fiind vizați 26 de bărbați și o femeie, cu vârstele cuprinse între 19 și 44 de ani, din județele Vâlcea, Olt, Călărași și Vaslui.

În fapt, începând cu anul 2020, aceștia s-ar fi constituit într-un grup infracțional organizat în vederea comiterii de fraude informatice, prin intermediul mai multor platforme online, unde ar fi postat oferte fictive de bunuri, în special electrocasnice. Din primele date, se pare că aceștia ar fi fraudat 100 de persoane vătămate, prejudiciul fiind de aproximativ 100.000 de euro.

Au fost puse în aplicare 21 mandate de aducere.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, Serviciului de Operațiuni Speciale Vâlcea, Serviciului de Acțiuni Speciale Vâlcea, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea și din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție București.

Cercetările sunt continuate de polițiști și procurori.

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...