Sânziene printre Sculpturi. Ziua Universală a Iei sărbătorită în Republica Cipru

23 Iun 2021

Ambasada României în Republica Cipru împreună cu Alianța Românilor din Cipru au organizat, la 22 iunie 2021, un eveniment de celebrare a Zilei Universale a Iei și a sărbătorii Sânzienelor.
Evenimentul intitulat ”Sânziene printre sculpturi” a avut loc în Parcul Sculpturilor din localitatea Aya Napa din regiunea Ammochostos (Famagusta) din R. Cipru.

Membri ai Alianței și reprezentanți ai misiunii diplomatice au prezentat Ia tradițională și portul popular românesc prin cântec și dans, la eveniment participând și reprezentanți ai autorităților locale și numeroși turiști care vizitau parcul.

Înființat în 2015, Parcul Sculpturilor din Aya Napa, este un proiect inedit care se întinde pe o suprafață de 20.000 de metri pătrați, cuprinde o mare colecție de piese realizate de peste 50 de artiști din întreaga lume care au participat la Simpozionul anual de sculptură organizat de municipalitatea Aya Napa. O serie de artiști renumiți și-au creat sculpturile la fața locului pe o perioadă de trei săptămâni, transformând parcul într-un atelier în aer liber, iar extinderea colecției este un proiect în curs de desfășurare. Sculptorul român Ciprian Hopertean a realizat lucrarea “Poarta către Mare”/Gate to the Sea”.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...