Marian Bașno, glorie a fostei echipe de fotbal Chimia Râmnicu Vâlcea, a murit într-un cumplit accident

14 Iun 2021
Marian Bașno, glorie a fostei echipe de fotbal Chimia Râmnicu Vâlcea, a murit într-un cumplit accident Sursa foto: www.arenavalceana.ro

Lumea fotbalului vâlcean a fost zguduită ieri, 13 iunie a.c., de vestea decesului fostului mare fotbalist al Chimiei Râmnicu Vâlcea, Marian Bașno (66 ani).

Acesta s-a stins din viață în urma unui accident auto produs în comuna Budești, județul Vâlcea, în timp ce se întorcea acasă, de la București.

Automobilul condus de oficialul AJF Vâlcea a intrat pe contrasens și s-a lovit de o altă mașină. Marian Bașno a fost transportat de urgență la Spitalul Județean Vâlcea, unde s-a stins din viață după ce a suferit un stop cardio-respirator. În ciuda eforturilor medicilor, nu a mai putut fi salvat.

Marian Bașno îl avea alături de el, în mașină, în momentul accidentului, pe câinele său. În cealaltă mașină erau trei persoane, dintre care două au fost și ele transportate la spital.

În ultimii ani, a lucrat pentru Asociația Județeană de Fotbal Vâlcea, ca președinte al Comisiei pentru Statutul și Transferul jucătorilor de fotbal, însă cariera sa în fotbal a fost una impresionantă.

Başno are sute de jocuri în Liga 1, fiind și maestru emerit al sportului și a antrenat Chimia și în Divizia A.

Transferat în 1976 de la Minerul Motru, Marian Bașno a jucat la Chimia Râmnicu Vâlcea în perioada 1976-1987. A promovat cu echipa în Divizia A în 1978. În această perioadă, a jucat 251 meciuri în Divizia A, marcând 15 goluri.

Ca antrenor, a pregătit pe Chimia Râmnicu Vâlcea (1985/86, etapele 30-34 și 1986/87, et. 1-8, antrenor – jucător), Flacăra Râmnicu Vâlcea (promovare în Divizia B, 1999) și Lotru Brezoi. A fost președinte la Chimia (iulie-decembrie 1991), FC Vâlcea (1995-1997) și Drobeta Turnu Severin (promovare în Divizia B, 1998).

Datele au fost preluate din volumul ”1973- un an cât un veac pentru fotbalul vâlcean”, scrisă de Iulian Meianu.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...