Laurențiu Cazan: „Pe 10 Mai vom sărbători Ziua Independenţei Naţionale a României”

10 Iun 2021

Ieri, 09.06.2021, Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege privind sărbătorirea zilei de 10 mai ca Ziua Independenţei Naţionale a României, fapt ce pentru Laurențiu Cazan înseamnă o încununare a eforturilor strămoșilor noștri și o revenire la o normalitate mult așteptată.

Ziua de 10 mai are semnificații extrem de importante pentru istoria țării noastre: în 10 mai 1881, România a fost proclamată regat, cunoscând ulterior, o perioadă de prosperitate și progres economic și social; în 10 mai 1866, prințul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen depunea jurământ în fața Parlamentului Principatelor Unite; în 10 mai 1877 Senatul proclama Independența statului român de la acea vreme, principele Carol I, a semnat proclamația „Independența absolută a României”, conferindu-i astfel putere de lege. Mai mult, între 1866 și 1947, ziua de 10 mai era sărbătorită drept Ziua Națională a României.

În anul 1947 regimul comunist a denaturat faptul istoric și a anulat această celebrare.

„La 32 de ani de la căderea comunismului, este cazul să punem din nou în valoare importanță zilei de 10 mai. Până acum România era singura dintre țările europene care a fost în situația de a-și declara independența, dar care, nu avea, în mod oficial, o zi a independenței. Era timpul să intrăm în rândul statelor europene și, cel mai important, să avem o zi dedicată în care să sărbătorim independența țării noastre și, implicit, eforturile strămoșilor noștri care au contribuitla istoria impresionantă a României.”, susține deputatul PNL, Laurențiu Cazan.

Așadar, la data de 10 mai 2022, românii vor putea sărbători Ziua Independenței Naționale a României.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...