Ana-Loredana Predescu: Încurajez cititul prin susținerea reducerii TVA-ului la 5% și pentru cărțile electronice și prin alocarea de vouchere pentru cărți și manuale

Ana-Loredana Predescu, deputat PPU (social-liberal), afiliat grupului PSD, s-a alăturat colegilor parlamentari din USR-PLUS, PNL și PSD pentru a iniția un proiect de lege potrivit căruia atât manualele școlare, cărțile, ziarele și revistele în format fizic, cât și cele în format audio, multimedia sau electronic, să beneficieze de TVA de 5%.

Astfel, de la 1 ianuarie 2022, cărțile și manualele în format electronic ar putea avea un preț redus.

„Mi-am propus ca în acest mandat de parlamentar să încurajez lectura. Acesta a fost doar un prim pas. Susțin acest proiect legislativ deoarece facilitează cititul, mai ales pentru tinerii din ziua de azi care sunt mult mai obișnuiți cu utilizarea dispozitivelor și a gadgeturilor, decât cu mersul la bibliotecă.

Voi reveni cu un alt proiect de lege care constă în acordarea de vouchere elevilor pentru achiziționarea de cărți și manuale școlare.

În România, există doar aproximativ 9.500 de biblioteci, iar în 1990 erau peste 16.000. Românii dedică numai 5 minute pe zi cititului și doar 6,2% dintre aceștia se raportează la lectură ca la o modalitate de a-și petrece timpul. Sursele sunt oficiale.

Este de datoria noastră, a parlamentarilor și a părinților, totodată, să schimbăm această statistică negativă”, a declarat deputatul de Brașov, Ana-Loredana Predescu.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...