Corpuri de iluminat şi scaune de birou - la ce să fii atentă când le alegi

Amenajarea unui birou presupune multă responsabilitate, de caracteristicile corpurilor de mobilier de calitatea luminii depind randamentul de lucru şi capacitatea de concentrare.

Când vorbim de lucru de acasă, lucrurile devin şi mai complexe pentru că aici există o altă rutină şi mulți factori care distrag atenția de la sarcinile de serviciu, deci şi productivitatea poate fi afectată.

Corpuri de iluminat pentru birou

Dacă în cazul dormitorului îşi a livingului te orientezi către lumini calde care accentuează starea de intimitate în cazul luminii potrivite pentru citit şi studiu, lucrurile sunt diferite. Pentru a crește randamentul şi concentrarea sunt necesare lumini reci, lumini ca acestea activează centrii de concentrare. Lumina rece nu conferă doar un vibe modern şi elegant încăperii, dar are efect odihnitor asupra ochilor. 

Când alegi corpuri de iluminat pentru birou, fie el acasă sau la sediu alege piese minimaliste, care nu încearcă estetic şi care conferă un aer modern, rafinat încăperii. Dacă-ţi doreşti să ai un spațiu prietenos, alege variantele eco friendly.

Scaune pentru birou

Că şi luminile şi birourile în sine şi scaunele trebuie selectate corect, aşa vei putea preveni bolile cauzate de muncă sedentară. Scaunele pentru birou trebuie să fie în primul rând ergonomice şi să permită o poziţionare corectă. Când vorbim de aceste corpuri primele aspecte care primează sunt cele legate de construcție şi funcţionalitate şi mai puțin importante sunt detaliile legate de coloristica şi aspect.

Alege scaune cu spătare şi mânere ergonomice, în special dacă petreci mai mult de 8 ore la lucru. Ai grijă ca scaunul să se potrivească corpului, dacă eşti o persoană cu o construcție minionă, trebuie să te orientezi către modele compacte, dacă eşti o persoană înaltă cu construcție solidă, scaunul trebuie să fie adecvat, să susțină corect atât zona lombară cât şi partea cervicală.

Dacă vrei să beneficiezi de versatilitate şi maximum de ergonomie selectează scaune de birou reglabile pe înălţime, așa ai certitudinea că vei avea postura corectă în timpul lucrului. Cum am precizat designul şi culoarea sunt mai puțin importante, însă nu sunt nesemnificative.

(Sursa de imagine: New Africa / Shutterstock.com)

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...