VÂLCEA. Proprietarul unui cal, amendat cu 3.000 lei

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor acționează în permanență pentru salvarea animalelor care se află în situații de risc sau în primejdii reale. Intervenția lor este de fiecare dată însoțită de grija pe care aceștia o poartă animalelor.

La data de 25 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au intervenit pentru ocrotirea unei cabaline și a unor pui de pasăre, constatându-se că animalele se află în situații de pericol.

Astfel, în urma identificării pe o rețea de socializare a unui video, în care proprietarii ar fi supus un cal la eforturi inutile, polițiștii au demarat verificările, reușindu-se în scurt timp identificarea deținătorului animalului, un bărbat de 25 de ani, din comuna Mihăești. Polițiștii au constatat că animalul beneficiază de condiții corespunzătoare, proprietarul fiind însă sancționat contravențional cu 3.000 de lei, în urma imaginilor apărute în spațiu public, în care-și forța animalul la eforturi fizice nejustificate.

De asemenea, la data de 25 mai a.c., agentul de poliție Cruceanu Adrian, din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, aflat în afara orelor de program, a identificat într-o cutie de carton, în Râmnicu Vâlcea, doi pui de pasăre, păsări care au fost predate spre îngrijire Asociației Naționale pentru arii protejate-Sucursala Vâlcea.

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...