Câteva tendințe care modelează industria turismului în acest an

24 Mai 2021

Turiștii care iubesc să călătorească, dar care sunt în același timp conștienți de starea de sănătate văd 2021 ca o oportunitate de a reveni la obiceiurile anterioare. În acest fel, stațiunile wellness au devenit principalele puncte de atracție pentru mulți dintre iubitorii călătoriilor.

Astăzi se vorbește mai mult ca niciodată despre bunăstarea holistică, axată pe nutriție și întinerirea omului. Turismul pentru sănătate tinde să crească, pentru că oamenii aleg să îmbine utilul cu plăcutul: călătoresc și au grijă de sănătatea lor în același timp. Pe măsură ce lucrurile revin treptat la normalitate, se prezice că bunăstarea va fi o prioritate pentru toată lumea, iar oamenii își vor planifica vacanțele în jurul acestui concept. Încetul cu încetul este posibil ca turismul de sănătate să ocupe primul loc și să fie preferat în fața celorlalte variante. 

Oamenii aleg astăzi să călătorească în locuri care oferă oportunități de îmbunătățire a sănătății și a stării de bine, iar turismul se va schimba de la călătorii simple la spa și agrement la călătorii axate pe sănătate și wellness. Anxietatea și stresul care au cuprins oamenii din cauza COVID-19 pot fi rezolvate prin vacanțe în locuri axate pe wellness, care oferă esența unor terapii holistice, de spiritualitate și bunăstare. De asemenea, asistența medicală preventivă este o modalitate bună de combatere a bolilor.

Din ce în ce mai mulți favorizează stațiunile de wellness pentru că țin la sănătatea personală. În acest sens, și companiile de turism sau diversele agenții de turism au în vedere dorințele turiștilor și își adaptează practicile la acestea. Hotelurile care pun la dispoziția clienților cazare hotel oferă și servicii de wellness și respectă cu o mai mare strictețe regulile de igienă. Dorința constantă de a le oferi clienților servicii îmbunătățite și o experiență benefică asupra sănătății este cea care ghidează astăzi practicile și comportamentele celor care doresc să atragă cât mai mulți turiști pentru a-și menține afacerile profitabile. 

Așadar, se observă că din ce în ce mai mulți oameni caută un City Break pentru a-și îmbunătăți starea de sănătate și condiția fizică. Fie că este vorba de o pauză sănătoasă pentru a de-stresa sau de o vacanță activă pentru a spori bunăstarea fizică centrele de wellness din diverse părți ale lumii se dovedesc a fi oportunitatea perfectă de a începe sau de a menține un stil de viață sănătos și de a ne spori imunitatea, totul în timp ce beneficiezi de vacanța la care ai visat atâta în timpul izolării.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...