FOTO: Primul bulibașă vaccinat împotriva COVID-19

FOTO: Primul bulibașă vaccinat împotriva COVID-19 Sursa foto: facebook.com/Ro Vaccinare

Reprezentanții campaniei de vaccinare, Ro Vaccinare, au anunțat, pe pagina lor de Facebook, că primul lider al comunității rromilor s-a imunizat anti-covid.

Nea Tacu este Bulibașă în Râmnicu Vâlcea și a venit să se vaccineze împreună cu soția sa. Totodată, cei doi au mai bifat o premieră, devenind primii rromi care vin să se imunizeze la un centru Drive-Thru.

„Nea Tacu, primul Bulibașă vaccinat împotriva COVID-19!
«Dragii mei,
Vă fac cunoștință cu bunicii mei, Nea Tacu și Margareta. Astăzi au facut vaccinul cu Pfizer pentru sănătatea lor și pentru o Românie mai bună.
Stând la masă l-am întrebat:
-Bunicule, de ce vrei sa faci vaccinul?
Bunicul mi-a răspuns cu un ton fericit:
-Vezi, tu, eu am încredere în cei de la conducere și în acest vaccin. Sunt sigur că nu ne vor răul.
Când erau tineri, bunicul meu a prins comunismul și a făcut armata pe timpul lui Ceausescu. Haideți să vă povestesc puțin despre ei…”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

Potrivit textului care s-a viralizat pe rețele de socializare, povestitorul, adică bunicul Bulibașei este volutar la SMURD.

„Bunicul meu, nea Tacu, este Bulibașă în Râmnicu Vâlcea (un fel de președinte al rromilor, el face judecățile țigănești). Provine dintr-o familie foarte respectată și datorită lui am ajuns să fim respectați de lume.
El ne-a învățat să fim muncitori. Nu e nepot fără să-l învețe meseria de cazangiu. Ne punea de mici să facem ibrice și cazane. Și are o vorbă: „Meseria se fură, nu se învață!”
Bunica mea, Margareta, și ea a prins comunismul. A trăit în corturi făcând cazane de țuică cu bunicul meu pe timpul lui Ceaușescu. Are 3 copii și 9 nepoți!
Eu, ca voluntar la SMURD, le doresc ca Dumnezeu să le dea sănătate și să fie fericiți împreună! Bunicul meu speră să facă vaccinul și alți rromi.» Mihai Eduard Alin”, mai scrie în postare.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...