MINTE SĂNĂTOASĂ ÎN CORP SĂNĂTOS. Etapa de finanțare s-a încheiat; proiectul continuă prin susținerea autorităților locale

28 Apr 2021

Proiectul MINTE SĂNĂTOASĂ ÎN CORP SĂNĂTOS a fost finanțat prin programul #instaredebine, susținut de Kaufland si implementat prin Fundația Pentru Dezvoltarea Societății Civile. Activitatile au început în luna Octombrie 2020 și s-au finalizat în luna Aprilie 2021.

În cadrul proiectului s-au înființat cinci cluburi de Karate pentru 216 copii din cinci comune din județul Valcea și anume, Pesceana, Glavile, Creteni, Amarasti și Prundeni. Cursurile sunt sustinute de antrenorul Silviu Ghita, multiplu campion european la acest sport, acesta ne-a transmis schimbările observate la copii si anume: copiii au învățat tehnici din Karate, au învățat cum să-și dozeze efortul fizic, au dobandit o mobilitate articulara si au reușit sa se concentreze asupra exercițiilor lucrate. 

Prin intermediul nutritionistului, Marina Cirjaliu s-au realizat ședințe online cu părinții copiilor pentru si au avut ca temă de discuţie, obiceiurile alimentare sănătoase. De-a lungul celor 5 întâlniri s-a urmărit identificarea obiceiurilor alimentare bune şi rele din fiecare familie prin discuții interactive cu părinţii şi copiii participanţi.

Pe baza unei colaborări cu asociația Pacientul 2.0 am realizat o transmisie live pe pagina asociației Pacientul 2.0 in care nutritionistul a vorbit despre necesitatea unui stil de viata sanatos la copii si sfaturi utile pentru un regim alimentar sănătos.

Promovarea exercițiului fizic sub forma unor lecții de karate precum și suportul medical oferit de proiect nu este suficient pentru a dezvolta și latura comportamentală și de atitudini a elevilor, in acest sens asociația a desfășurat cinci ateliere online de stimularea unor atitudini de toleranță și înțelegere între elevi, cu referire la felul în care aceștia arată, se comporta sau din ce medii sociale provin. Atelierele au fost sustinute de un trainer cu experienta internationala in mai multe domenii educaționale. 

Din ultima discuție cu directorii școlari si antrenorul de karate se vor continua orele de karate din luna Mai pe baza cererilor copiilor. Directorii școlari au fost deschisi la gasirea unor surse de finanțare pentru plata antrenorului din luna Septembrie 2021.

Coordonatorul local si cativa copii ne-au transmis cateva impresii din proiect:

”Mie cel mai mult mi-a placut demonstratia pe care am realizat-o cu succes”- Stefania, comuna Prundeni
„La prima ședință nu mi-a plăcut,pentru ca am obosit,dar acum imi place foarte mult!„-Darius, comuna Prundeni
„Am putut sa invat acest sport si am invatat sa ma apar”-Denis. Pesceana
„ Îmi plac foarte mult serialele coreene și chinezești , iar acolo am văzut că practicarea acestui sport i a salvat pe eroii mei din multe situații periculoase . M-am bucurat foarte mult că am putut să învăț câteva mișcări” Daria, Amarasti .
„Implicarea mea in proiectul „Minte sanatoasa in corp sanatos” a reprezentat o extraordinara provocare ce a condus la obtinerea unor satisfactii nebanuite initial. Bucuria si interesul cu care copiii s-au implicat in toate activitatile proiectului mi-au confirmat inca o data importanta si necesitatea care trebuie acordate dezvoltarii armonioase a copiilor, o bresa ce exista in educatia pentru sanatate in scoala romaneasca. Este necesar sa ii invatam practic pe copii ce inseamna o alimentatie sanatoasa si cum sa faca miscare in mod regulat”

-Cecilia Trasca-Coordonator local

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...