Simulare Evaluarea Națională 2021. Rata de promovare în Vâlcea, mai mare decât media națională

În perioada 29-30 martie 2021, s-a desfășurat simularea probelor scrise ale examenului de Evaluare Națională 2021, finalizată astăzi, 16 aprilie 2021, prin comunicarea rezultatelor obținute de către elevii care au susținut probele scrise.

O noutate pentru acest an școlar sunt subiectele la Limba și literatura română, unele după modelul testelor PISA, după o programă nouă, constând în teste cu 10 pagini care trebuie completate în două ore.

La prima probă scrisă a simulării examenului de Evaluare Națională - Limba și literatura română, desfășurată în data de 29 martie, au participat 2222 de candidați (o prezență de 89,52%) iar procentul de promovare (note mai mari sau egale cu 5) este de 73,5%. Dintre aceștia, 3 elevi au obținut nota 10. Nu au fost elevi eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

A doua probă a simulării a fost cea de Matematică, desfășurată în data de 30 martie 2021, la care au participat 2219 candidați (o prezență de 89,4%) iar procentul de promovare (note mai mari sau egale cu 5) este de 60,97%. Dintre aceștia, 20 elevi au obținut nota 10. Nu au fost elevi eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

La nivel național, procentul notelor mai mari sau egale cu 5 a fost: 

- Limba și literatura română: 71,17%; 88 de elevi au obținut nota 10. 

- Matematică: 59,77%; 980 de elevi au obținut nota 10.

- Limba și literatura maternă: 79,49%; 22 de elevi au obținut nota 10.

Se observă că, la nivelul județului nostru, procentul de promovare este peste media înregistrată la nivel național.

În conformitate cu prevederile procedurii privind organizarea și desfășurarea simulării probelor scrise ale examenului de Evaluare Națională, rezultatele nu sunt publice, nu pot fi contestate și vor fi comunicate direct elevilor, la nivelul unităților de învățământ preuniversitar de proveniență, unde vor fi și sunt analizate, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog, decât la solicitarea scrisă a elevului.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...